• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Dezerty

Lahodný čerešňový koláč s domácou šľahačkou: Ideálny dezert ku kávičke!

podľa Tamara
8. júna 2024
v Dezerty
0 0
Lahodný čerešňový koláč s domácou šľahačkou

Lahodný čerešňový koláč s domácou šľahačkou

0
SHARES
42
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Hľadáte recept na lahodný a jednoduchý dezert, ktorý ohúri celú rodinu? Vyskúšajte tento lahodný čerešňový koláč s domácou šľahačkou! Je to perfektná kombinácia sladkých a šťavnatých čerešní s nadýchaným koláčovým cestom a lahodnou domácou šľahačkou.

Tento čerešňový koláč je ideálny pre letné obdobie, kedy sú čerešne dozreté a plné chuti. Recept je jednoduchý a zvládne ho aj začínajúci kuchár. Domáca šľahačka dodá koláču ešte lahodnejšiu chuť a krémovú konzistenciu.

Lahodný čerešňový koláč s domácou šľahačkou

Ingrediencie:

  • 1 polievková lyžica masla, na vymastenie formy
  • 3 šálky čerešní, odstopkovaných a odkôstkovaných
  • 1 šálka plnotučného mlieka
  • 1/2 šálky kryštálového cukru
  • 3 veľké vajcia
  • 1 polievková lyžica rumu
  • 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 šálky hladkej múky
  • 1/8 čajovej lyžičky jemnej morskej soli
  • práškový cukor na posypanie

Ingrediencie na šľahačku:

  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu

Postup prípravy:

  1. Predhrejte rúru na 180°C. Vymažte formu na pečenie maslom.
  2. Čerešne odkôstkujte a rozložte ich v jednej vrstve na dno pripravenej formy.
  3. V mixéri zmiešajte mlieko, cukor, vajcia, rum, vanilkový extrakt, múku a soľ. Mixujte na vysokých otáčkach 1 minútu.
  4. Nalejte cesto na višne vo forme a jemne potraste, aby sa cesto dostalo do všetkých rohov a medzier.
  5. Pečte 50-55 minút, alebo kým stred koláča nie je upečený. Špáradlom skontrolujte, či je koláč hotový.
  6. Nechajte koláč vychladnúť 20 minút, potom ho posypte práškovým cukrom.
  7. Medzitým pripravte domácu šľahačku: v miske vyšľahajte smotanu, práškový cukor a vanilkový extrakt do tuha.
  8. Podávajte čerešňový koláč so šľahačkou.

Tipy:

  • Pre intenzívnejšiu chuť čerešní môžete do koláča pridať aj lyžičku citrónovej šťavy.
  • Ak nemáte čerstvé čerešne, môžete použiť aj mrazené. Pred použitím ich nechajte rozmraziť a odkvapkať.
  • Namiesto čerešní môžete použiť napríklad aj višne.
  • Koláč môžete ozdobiť napríklad čerstvou mätou alebo nasekanými orechmi.
  • Zvyšky koláča môžete skladovať v chladničke až 3 dni.

Lahodný čerešňový koláč s domácou šľahačkou – Video recept:

Tento čerešňový koláč s domácou šľahačkou je lahodný a osviežujúci dezert, ktorý si zamilujete. Vyskúšajte ho už dnes a presvedčte sa sami!

Súvisiace články:

Geniálna oreo torta s jahodami: Sladká bomba, ktorá vás ohúri!

Najlepší čučoriedkový cheesecake aký som kedy jedla: Inak ho už pripravovať nebudete!

Neskutočne chrumkavý jablkový koláč: Zdravý a lahodný dezert z mandľovej múky!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Natashas Kitchen

Značky: 3 dničerešňový koláčchladničkacitrónová šťavadezertdomáca šľahačkajednoduchý receptkrémová konzistencialetný receptmätamrazené čerešnenadýchané cestoorechysladkéšťavnaté čerešnezačiatočníci v kuchyni
Predchádzajúci príspevok

Jednoduché škoricové rolky: Ich príprava vám zaberie len pár minút!

Ďalší príspevok

Dokonalá pečená paradajková omáčka: Omáčka, ktorá je vhodná nie len k cestovinám!

Tamara

Tamara

Ďalší príspevok
Dokonalá pečená paradajková omáčka

Dokonalá pečená paradajková omáčka: Omáčka, ktorá je vhodná nie len k cestovinám!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.