Lahodné kalerábové placky so zeleninou a parmezánom ponúkajú rýchlu a jednoduchú večeru plnú chutí. Doplnok v podobe osviežujúceho jogurtovo-citrónového dipu ešte viac zvýrazní ich výnimočnosť.
Lahké, výživné a plné zeleniny – tieto kalerábové placky so syrom sú tým pravým riešením, keď chcete niečo chutné a zdravé. Skvelé ako rýchly obed či večera, ktorej neodoláte.
Kalerábové placky so zeleninou a syrom
Ingrediencie:
Placky:
- 2 kaleráby
- 1 cibuľa
- Zeleninový olej
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- 1 paprika
- 3 paradajky
- 6 húb
- 6 lyžíc ovsených vločiek
- Petržlenová vňať
- 200 g parmezánu
- 3 vajcia
- Soľ, mletá paprika
- Zeleninový olej na smaženie
Dip:
- 3 lyžice jogurtu
- Kôpor
- 2 strúčiky cesnaku
- Soľ
- Šťava z 1/2 citróna
Postup prípravy:
Placky:
- Príprava kalerábu:
- Očistite kaleráby a pokrájajte ich na kúsky (ako je ukázané vo videu).
- Vložte kaleráby do hrnca s vodou a varte približne 30 minút, kým nebudú mäkké.
- Príprava zeleninovej zmesi:
- Cibuľu nakrájajte nadrobno a osmažte ju na oleji do zlatista.
- Pridajte posekaný cesnak a nadrobno nastrúhanú mrkvu, krátko orestujte.
- Papriku nakrájajte na malé kocky a pridajte k zmesi.
- Paradajky zalejte horúcou vodou, stiahnite šupku, nakrájajte nadrobno a pridajte do zmesi.
- Huby umyte, nakrájajte na plátky a pridajte k zmesi.
- Spojenie zmesi s kalerábom:
- Uvarený kaleráb rozmixujte tyčovým mixérom dohladka.
- Pridajte orestovanú zeleninovú zmes ku kalerábovému pyré.
- Príprava cesta:
- Ovsené vločky rozmixujte na jemno a pridajte k zmesi.
- Pridajte nasekanú petržlenovú vňať, 200 g nastrúhaného parmezánu a 3 vajcia.
- Dochutíme soľou a mletou paprikou.
- Všetko dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
- Smaženie placiek:
- Na panvicu nalejte trochu oleja a rozohrejte ho.
- Z pripraveného cesta formujte placky a smažte ich na strednej teplote z obidvoch strán, až kým nie sú zlatisté a chrumkavé.
Dip:
- Príprava dipu:
- V miske zmiešajte 3 lyžice jogurtu, nasekaný kôpor, pretlačené 2 strúčiky cesnaku, soľ a šťavu z 1/2 citróna.
- Dôkladne premiešajte.
Servírovanie:
Placky podávajte teplé spolu s osviežujúcim jogurtovo-citrónovým dipom. Tento recept je ideálny na ľahký obed alebo večeru, prípadne ako zaujímavé predjedlo. Prajem dobrú chuť!
Tipy:
- Experimentujte s inými druhmi syra, napríklad s fetou alebo eidamom, pre rôzne chute.
- Môžete pridávať rôzne bylinky, ako pažítku alebo mätu, pre sviežejšiu chuť.
- Ak chcete placky bezlepkové, nahraďte ovsené vločky bezlepkovou alternatívou.
Kalerábové placky so zeleninou a syrom – Video recept:
Verím, že tento recept na kalerábové placky so zeleninou a parmezánom vám poskytne skvelý gastronomický zážitok. So správnym podaním a osviežujúcim dipom si môžete vychutnať ľahký a zdravý pokrm v pohodlí vášho domova. Prajem vám dobrú chuť!
Súvisiace články:
10-minútové turecké placky: Sú jednoduché, rýchle, sýte a neuveriteľne chutné!
Chrumkavé zemiakové placky: Inak už placky nerobím!
Jednoduchá a chutná ovsená placka so syrom: Recept za 5 minút!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Užitočné menu