• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Chuťovky

Lahodné domáce pečivo so syrom čedar: Vhodné na desiatu, raňajky alebo len tak pod zub!

podľa Tamara
7. júna 2024
v Chuťovky
0 0
Lahodné domáce pečivo so syrom čedar

Lahodné domáce pečivo so syrom čedar

0
SHARES
75
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Túžite po lahodnom pečive, ktoré je ideálne na desiatu, raňajky alebo len tak pod zub? Vyskúšajte tento recept na 8 lahodných buchtičiek so syrovou plnkou! Sú vyrobené z kysnutého cesta plneného krémovou syrovou plnkou. Sú jednoduché na prípravu a zaručene vám prinesú úsmev na tvári.

Tieto buchtičky sú ideálne pre celú rodinu. Sú chutné, nadýchané a plné lahodnej syrovej plnky. Môžete ich podávať teplé alebo studené.

Lahodné domáce pečivo so syrom čedar

Ingrediencie:

  • 440g hladkej múky
  • 7g sušeného droždia
  • 1 ČL soli
  • 1 PL cukru
  • 80ml teplej vody
  • 180ml teplého mlieka
  • 1 vajce
  • 60g rozpusteného masla

Na plnku:

  • 60g zmäknutého masla
  • 100g strúhaného čedar syra

Na dokončenie:

  • 1 vajce, rozšľahané na potretie
  • morská soľ
  • sezamové semiačka, makové semiačka alebo bagel korenie

Postup prípravy:

  1. Vo veľkej miske zmiešajte droždie, cukor a teplú vodu. Nechajte stáť 5-10 minút, nech sa droždie aktivuje.
  2. Pridajte zvyšné ingrediencie: múku, soľ, mlieko, vajce a rozpustené maslo. Miešajte, až kým sa všetko dobre nespojí.
  3. Cesto mieste 5-8 minút, kým nie je mäkké a neoddeľuje sa od strán misky.
  4. Cesto preneste do naolejovanej misky, prikryte plastovou fóliou a nechajte kysnúť aspoň 1 hodinu, kým sa zdvojnásobí jeho objem.
  5. Po vykysnutí cesto preneste na naolejovaný povrch a vyvaľkajte na obdĺžnik 40×30 cm.
  6. S pomocou lyžice alebo stierky roztierajte 30g zmäknutého masla na dve tretiny vyvaľkaného cesta. Posypte 50g strúhaného čedaru dve tretiny cesta.
  7. Cesto preložte ako list do tretín, začínajúc od neopotrenej strany. Otočte cesto o 90° a opakujte valcovanie na obdĺžnik 40×30 cm.
  8. Opäť roztierajte 30g zmäknutého masla na dve tretiny obdĺžnika. Posypte zvyšnými 50g čedaru.
  9. Cesto znovu preložte ako list do tretín.
  10. Cesto nakrájajte na 8 rovnakých kusov. Každý kúsok zkrúťte a konce spojte a položte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
  11. Prikryte kuchynskou utierkou a nechajte kysnúť 20-30 minút. Medzitým predhrejte rúru na 200°C.
  12. Pečivo potrite rozšľahaným vajcom a posypte sezamovými semiačkami.
  13. Pečte 18-20 minút, kým nie je pečivo nadýchané a zlatohnedé.

Tipy:

  • Pre extra chrumkavé buchtičky ich môžete pred pečením potrieť rozšľahaným vajíčkom.
  • Buchtičky môžete piecť aj na plechu vystlanom papierom na pečenie.
  • Zvyšné buchtičky môžete skladovať v chladničke až 3 dni.

Lahodné domáce pečivo so syrom čedar – Video recept:

Tieto syrové buchtičky sú skvelým spôsobom, ako začať deň. Sú chutné, jednoduché na prípravu a zaručene potešia celú rodinu. Vyskúšajte ich už dnes a presvedčte sa sami!

Súvisiace články:

Dokonalé špenátové gnocchi: Rýchle a ľahké domáce cestoviny!

Jednoduchý kurací šalát: Vhodný na uponáhľané dni!

Lahodný tuniakový šalát: Tento šalát je bomba!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Home Cooking Adventure

Značky: čedar syrdesiatajednoduchý receptkysnuté cestolahodné domáce pečivonadýchané buchtičkyplnené pečivoraňajkyreceptrodinný receptsyrové pečivo
Predchádzajúci príspevok

Najvláčnejšie lievance na svete: Raňajky, ktoré si zamilujete!

Ďalší príspevok

Rýchle a chutné jarné rolky: Vychutnajte si ázijskú kuchyňu doma za pár minút!

Tamara

Tamara

Ďalší príspevok
Rýchle a chutné jarné rolky

Rýchle a chutné jarné rolky: Vychutnajte si ázijskú kuchyňu doma za pár minút!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.