• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Hlavné jedlá

Kuracie prsia obalené parmezánom v teplovzdušnej fritéze: Chrumkavý a šťavnatý recept!

podľa Dominika
22. septembra 2024
v Hlavné jedlá
0 0
Kuracie prsia

Kuracie prsia

0
SHARES
65
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Kuracie prsia – tento lahodný recept na kuracie prsia obalené parmezánom z teplovzdušnej fritézy prináša chrumkavý a šťavnatý pokrm, ktorý poteší celú rodinu. Jednoduchý postup a kvalitné ingrediencie zaručujú dokonalú chuť a textúru, ktorú si zamilujete.

Ak túžite po dokonale chrumkavých kuracích prsiach s minimom oleja, tento recept je presne to, čo potrebujete. Parmezánová kôrka dodáva jedlu bohatú chuť a teplovzdušná fritéza zabezpečí rovnomerné upečenie. Poďme na to!

Kuracie prsia obalené parmezánom v teplovzdušnej fritéze

Ingrediencie:

  • 4 malé kuracie prsia bez kosti a kože
  • 65 g hladkej múky
  • ½ čajovej lyžičky talianskeho korenia
  • ½ čajovej lyžičky sol
  • i¼ čajovej lyžičky mletej papriky
  • ⅛ čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 2 veľké vajcia
  • 60 g korenenej suchej strúhanky
  • 40 g jemne nastrúhaného parmezánu
  • 30 ml repkového oleja

Postup prípravy:

  1. Najprv predhrejte teplovzdušnú fritézu na 200 °C podľa pokynov výrobcu. Ak vaša fritéza vyžaduje predhrievanie, nastavte ju na 200 °C na 8–10 minút počas prípravy mäsa.
  2. Medzitým osušte kuracie prsia papierovou utierkou a potrite ich repkovým olejom.
  3. Potom v malej miske zmiešajte soľ, sušenú petržlenovú vňate, čierne korenie, cibuľové korenie, cesnakové korenie a mletú papriku.
  4. Následne rovnomerne posypte koreninovou zmesou obe strany kuracích pŕs.
  5. V tretej miske spojte strúhanku s nastrúhaným parmezánom.
  6. Každé kuracie prsia obalte v strúhankovo-parmezánovej zmesi, jemne pritlačte, aby obal dobre držal.
  7. Ľahko nastriekajte vnútro koša teplovzdušnej fritézy nepriľnavým sprejom alebo ho potrite olivovým olejom.
  8. Potom vložte kuracie prsia do koša fritézy v jednej vrstve, aby sa rovnomerne prepiekli.
  9. Nastavte čas pečenia na 12 minút pri 200 °C. V závislosti od veľkosti kúskov môže byť potrebné čas mierne upraviť. Je lepšie pridať viac času neskôr, ak je to potrebné.
  10. Na konci pečenia zmerajte vnútornú teplotu najhrubšej časti pomocou teplomera na mäso. Mala by dosiahnuť aspoň 75 °C. Ak nie, vráťte mäso do fritézy na ďalšie 2–3 minúty.
  11. Nakoniec, po upečení nechajte mäso odpočívať 5–10 minút pred krájaním a podávaním.

Tipy:

  • Použitie panko strúhanku, zabezpečí extra chrumkavý obal. Ak nie je k dispozícii, klasická strúhanka poslúži tiež dobre.
  • Nebojte sa pridať svoje obľúbené koreniny či bylinky, ako napríklad papriku, tymián alebo čili prášok pre pikantnejšiu chuť.
  • Uistite sa, že kuracie prsia sú v teplovzdušnej fritéze uložené v jednej vrstve, aby sa rovnomerne prepiekli.

Video recept:

S týmto receptom na kuracie prsia obalené parmezánom upečené do zlatista v teplovzdušnej fritéze pripravíte jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina. Varenie s kvalitnými surovinami prináša tie najchutnejšie jedlá. Prajeme dobrú chuť a veľa radosti pri varení!

Súvisiace články:

Chrumkavé kuracie prsia upečené do zlatista v teplovzdušnej fritéze: Najlepší recept od starej mamy

Krémové kuracie špagety z dvoch kuracích pŕs: Lepší recept ani nepoznám – tajomstvo rodinnej kuchyne

Bravčová panenka s medovo-balsamikovou glazúrou: Lahodný recept, ktorý očarí celú vašu rodinu!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála TheRecipeRebel

Značky: chrumkavéjednoduchý receptkuracie prsianajlepší receptrýchla večerastará mamateplovzdušná fritézazdravé varenie
Predchádzajúci príspevok

Chrumkavé kuracie prsia upečené do zlatista v teplovzdušnej fritéze: Najlepší recept od starej mamy

Ďalší príspevok

Čučoriedkový cheesecake s mascarpone syrom: Luxusný a krémový recept, vhodný pre každého!

Dominika

Dominika

Ďalší príspevok
Čučoriedkový cheesecake

Čučoriedkový cheesecake s mascarpone syrom: Luxusný a krémový recept, vhodný pre každého!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.