• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Hlavné jedlá

Krémové cestoviny s nivou a smotanou: Jemná omáčka, chrumkavé orechy a čerstvá petržlenová vňať!

podľa Dominika
26. septembra 2024
v Hlavné jedlá
0 0
Krémové cestoviny

Krémové cestoviny

0
SHARES
259
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Krémové cestoviny s nivou sú skutočným zážitkom pre milovníkov výrazných chutí. Spojenie jemnej smotanovej omáčky s nivou, chrumkavých vlašských orechov a čerstvej petržlenovej vňate vytvára dokonalé jedlo, ktoré je jednoduché na prípravu a plné lahodných textúr.

Ak hľadáte jednoduchý, no zároveň elegantný recept na večeru, krémové cestoviny s nivou a smotanou sú tou správnou voľbou. Jemná omáčka, výrazná chuť nivy a osviežujúca petržlenová vňať vytvárajú harmonickú kombináciu, ktorá poteší každého pri stole.

Krémové cestoviny s nivou, jemná omáčka, chrumkavé orechy a čerstvá petržlenová vňať

Ingrediencie:

  • 400 g penne (alebo váš obľúbený tvar cestovín)
  • 2 polievkové lyžice nesoleného masla
  • 1 šalotka alebo ½ malej cibule
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 150 ml smotany na šľahanie (33%)
  • 125 g syra niva (rozdrobeného alebo nahrubo nasekaného)
  • 2 polievkové lyžice jemne strúhaného parmezánu
  • 3 polievkové lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 1/8 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia

Na podávanie:

  • 1 polievková lyžica jemne strúhaného parmezánu
  • Štipka čierneho korenia
  • 1 polievková lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 polievkové lyžice nasekaných pražených vlašských orechov

Postup prípravy:

  1. Najprv uvarte cestoviny vo vriacej vode podľa návodu na obale, kým nebudú al dente.
  2. Medzitým rozpustite maslo vo veľkej panvici na strednom ohni. Pridajte nakrájanú šalotku (alebo cibuľu) a restujte 3-4 minúty, kým nezmäkne.
  3. Následne pridajte nasekaný cesnak a varte ešte 1 minútu.
  4. Potom pridajte smotanu, syr niva, parmezán, petržlen, soľ a čierne korenie a miešajte, kým sa niva neroztopí a nevytvorí sa krémová omáčka.
  5. Medzitým by mali byť cestoviny uvarené. Sceďte ich, pričom si odložte ½ šálky vody z varenia cestovín.
  6. Nakoniec pridajte cestoviny do panvice s omáčkou a dobre premiešajte. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody z cestovín na zriedenie.
  7. Podávajte cestoviny na tanieroch. Na vrch pridajte parmezán, čierne korenie, čerstvú petržlenovú vňať a opečené vlašské orechy. Ihneď podávajte.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Použite akékoľvek vaše obľúbené cestoviny, ale penne alebo fusilli sú ideálne, aby sa omáčka pekne zachytila na povrchu.
  • Pre extra chuť orechy jemne opražte na panvici, aby získali ešte intenzívnejšiu chuť a chrumkavosť.
  • Ak chcete omáčku ešte krémovejšiu, pridajte lyžicu masla alebo smotany navyše.

Video recept:

Tieto krémové cestoviny s nivou a smotanou sú nielen rýchle a jednoduché na prípravu, ale aj plné výrazných chutí. Spojenie jemnej omáčky, výraznej nivy, chrumkavých orechov a osviežujúcej petržlenovej vňate robí z tohto receptu ideálnu voľbu pre každú príležitosť. Pripravte si túto lahôdku už dnes a potešte svojich blízkych!

Súvisiace články:

Dokonale chrumkavé a šťavnaté bravčové rebierka so soľou a korením: Kľúčové kroky pre lahodný výsledok!

Hovädzí Stroganov: Jednoduchý a krémový recept v jednej panvici na rýchlu večeru s cestovinami alebo zemiakovou kašou!

Dokonalé zbojnícke pečené zemiaky: Chrumkavá koža, nadýchaný vnútrajšok a prekvapivá tajná ingrediencia!

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Kitchensanctuary

Značky: cestoviny s nivoucestoviny s orechmijednoduché večerekrémová omáčkakrémové cestovinynivové cestovinyrýchly recept na cestoviny
Predchádzajúci príspevok

Hovädzí steak ako od šéfkuchára: Všetko, čo potrebujete vedieť pre perfektnú prípravu!

Ďalší príspevok

Luxusné cestoviny so štyrmi druhmi syra a zlatistou slaninou: Lepší recept ani nepoznám!

Dominika

Dominika

Ďalší príspevok
Luxusné cestoviny

Luxusné cestoviny so štyrmi druhmi syra a zlatistou slaninou: Lepší recept ani nepoznám!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.