Krémové cestoviny s nivou sú skutočným zážitkom pre milovníkov výrazných chutí. Spojenie jemnej smotanovej omáčky s nivou, chrumkavých vlašských orechov a čerstvej petržlenovej vňate vytvára dokonalé jedlo, ktoré je jednoduché na prípravu a plné lahodných textúr.
Ak hľadáte jednoduchý, no zároveň elegantný recept na večeru, krémové cestoviny s nivou a smotanou sú tou správnou voľbou. Jemná omáčka, výrazná chuť nivy a osviežujúca petržlenová vňať vytvárajú harmonickú kombináciu, ktorá poteší každého pri stole.
Krémové cestoviny s nivou, jemná omáčka, chrumkavé orechy a čerstvá petržlenová vňať
Ingrediencie:
- 400 g penne (alebo váš obľúbený tvar cestovín)
- 2 polievkové lyžice nesoleného masla
- 1 šalotka alebo ½ malej cibule
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 150 ml smotany na šľahanie (33%)
- 125 g syra niva (rozdrobeného alebo nahrubo nasekaného)
- 2 polievkové lyžice jemne strúhaného parmezánu
- 3 polievkové lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 1/8 čajovej lyžičky soli
- 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
Na podávanie:
- 1 polievková lyžica jemne strúhaného parmezánu
- Štipka čierneho korenia
- 1 polievková lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 2 polievkové lyžice nasekaných pražených vlašských orechov
Postup prípravy:
- Najprv uvarte cestoviny vo vriacej vode podľa návodu na obale, kým nebudú al dente.
- Medzitým rozpustite maslo vo veľkej panvici na strednom ohni. Pridajte nakrájanú šalotku (alebo cibuľu) a restujte 3-4 minúty, kým nezmäkne.
- Následne pridajte nasekaný cesnak a varte ešte 1 minútu.
- Potom pridajte smotanu, syr niva, parmezán, petržlen, soľ a čierne korenie a miešajte, kým sa niva neroztopí a nevytvorí sa krémová omáčka.
- Medzitým by mali byť cestoviny uvarené. Sceďte ich, pričom si odložte ½ šálky vody z varenia cestovín.
- Nakoniec pridajte cestoviny do panvice s omáčkou a dobre premiešajte. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody z cestovín na zriedenie.
- Podávajte cestoviny na tanieroch. Na vrch pridajte parmezán, čierne korenie, čerstvú petržlenovú vňať a opečené vlašské orechy. Ihneď podávajte.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Použite akékoľvek vaše obľúbené cestoviny, ale penne alebo fusilli sú ideálne, aby sa omáčka pekne zachytila na povrchu.
- Pre extra chuť orechy jemne opražte na panvici, aby získali ešte intenzívnejšiu chuť a chrumkavosť.
- Ak chcete omáčku ešte krémovejšiu, pridajte lyžicu masla alebo smotany navyše.
Video recept:
Tieto krémové cestoviny s nivou a smotanou sú nielen rýchle a jednoduché na prípravu, ale aj plné výrazných chutí. Spojenie jemnej omáčky, výraznej nivy, chrumkavých orechov a osviežujúcej petržlenovej vňate robí z tohto receptu ideálnu voľbu pre každú príležitosť. Pripravte si túto lahôdku už dnes a potešte svojich blízkych!
Súvisiace články:
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Kitchensanctuary