Ak hľadáte dokonalý spôsob, ako sa zahriať počas jesenných večerov, táto krémová tekvicovo-mrkvová polievka je tou správnou voľbou.
Spojenie sladkastej chuti tekvice a mrkvy vytvára lahodnú polievku, ktorá poteší vaše chuťové poháriky a dodá telu potrebné vitamíny.
Krémová tekvicovo-mrkvová polievka
Ingrediencie:
- 1 lyžica oleja
- 2 kg tekvice
- 3 mrkvy
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 šálky kuracieho vývaru
- 1 šálka hustej smotany na varenie
- 1 lyžička soli
- ½ lyžičky čierneho korenia
Postup prípravy:
- Tekvicu nakrájajte na kocky veľkosti približne 1 cm. Mrkvu nakrájajte na plátky. Cesnak a cibuľu nasekajte na menšie kúsky.
- Vo veľkej panvici zohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak.
- Osmažte ich asi 2 minúty, občas premiešajte.
- Pridajte tekvicu a mrkvu do panvice a dobre premiešajte.
- Pridajte soľ, korenie a vývar.
- Prikryte pokrievkou a varte približne 8 minút, alebo kým tekvica nezmäkne.
- Pomocou tyčového mixéra polievku úplne rozmixujte.
- Pridajte smotanu a varte ďalších 5 minút, aby polievka zhustla.
- Odstavte z ohňa a vychutnajte si hotovú polievku.
Dobrú chuť.
Tipy:
- Pre intenzívnejšiu chuť pridajte štipku zázvoru alebo muškátového orieška.
- Podávajte s krutónmi alebo posypte tekvicovými semienkami pre extra chrumkavosť.
- Ak preferujete vegánsku verziu, použite rastlinný vývar a kokosové mlieko namiesto smotany.
Video recept: Krémová tekvicovo-mrkvová polievka
Vychutnajte si túto jednoduchú a výživnú polievku, ktorá vás nielen zahreje, ale aj poteší svojou bohatou chuťou a krémovou konzistenciou.
Súvisiace články:
Výborná domáca brokolicová polievka s krutónmi podľa babky Stanky
Fazuľová polievka na kyslo so sušenými slivkami podľa babky Stanky
Najlepší banánový chlieb na zdravší spôsob: Rýchly na prípravu, ani nečakáme, kým vychladne!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Food Metamorphosis