• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Dezerty

Kefírové fánky od babičky: Nadýchané obláčiky na tanieri!

podľa Dominika
23. septembra 2024
v Dezerty
0 0
Kefírové fánky

Kefírové fánky

0
SHARES
172
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Kefírové fánky sú sladké obláčiky, ktoré babička piekla vždy, keď sme si chceli dopriať niečo mimoriadne. Tento jednoduchý recept z kefíru je zaručený spôsob, ako vyčariť úsmev na tvári každému pri stole!


Ak hľadáte recept na jemné a nadýchané fánky, ktoré sa doslova rozplývajú v ústach, kefírové fánky od babičky sú tou správnou voľbou. Cesto je vďaka kefíru krásne vláčne a chuť jednoducho neodolateľná. Stačí pár základných surovín a tento dezert bude vo vašej kuchyni kráľom!

Kefírové fánky od babičky

Ingrediencie:

  • 500 g hladkej múky
  • 150 ml mlieka (alebo vody)
  • 200 ml kefíru
  • 1,5 čajovej lyžičky sušeného droždia
  • 40 g masla (alebo 2½ polievkovej lyžice rastlinného oleja)
  • 600 ml oleja na smaženie
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • ½ čajovej lyžičky soli

Postup prípravy:

  1. Zmiešajte kefír izbovej teploty, teplé mlieko, rozpustené maslo, cukor, sušené droždie a soľ v miske.
  2. Preosejte múku do hlbokej misy, urobte v strede jamku a nalejte pripravenú zmes. Vypracujte mäkké, mierne lepkavé cesto.
  3. Cesto prikryte utierkou alebo pokrievkou a nechajte kysnúť na teplom mieste 1 hodinu, prípadne v rúre pri teplote 50 °C na 30 minút
  4. .Keď cesto zdvojnásobí svoj objem, vyvaľkajte ho na hrúbku 5-8 mm.
  5. Nakrájajte cesto na štvorce, trojuholníky alebo tvary podľa vašich preferencií.
  6. Prikryte nakrájané kúsky utierkou a nechajte ich kysnúť ešte 10-20 minút, aby sa nafúkli.
  7. V hlbokej panvici alebo hrnci zohrejte olej na vysokú teplotu, tak aby v ňom fánky voľne plávali.
  8. Keď je olej rozohriaty, znížte teplotu na stredne vysokú a smažte fánky z oboch strán do zlatista, približne 2-3 minúty.
  9. Po vysmažení ich položte na papierové utierky, aby sa absorboval prebytočný olej.
  10. Nakoniec fánky podľa chuti posypte práškovým cukrom a podávajte ich k čaju alebo káve ako dezert.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Mlieko môžete nahradiť vodou bez straty chuti. Maslo je možné nahradiť rastlinným olejom.
  • Ak máte radi sladšie fánky, použite 3 polievkové lyžice cukru.
  • Sušené droždie môžete nahradiť štipkou sódy alebo prášku do pečiva.

Video recept:

Kefírové fánky od babičky sú dôkazom, že tradičné recepty sú často tie najlepšie. Tieto nadýchané obláčiky sú skvelé na rodinné stretnutia, ale aj len tak, keď si chcete dopriať niečo sladké a domáce. Vyskúšajte tento recept a určite si ho zamilujete!

Súvisiace články:

Šišky ako obláčik: Jemné a nadýchané, pripravené len z 1 vajíčka!

Čučoriedkový cheesecake s mascarpone syrom: Luxusný a krémový recept, vhodný pre každého!

Nadýchaný obrátený jablkovo-škoricový koláč z kyslej smotany: Jednoduchý a chutný recept!

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála AlwaysYummy

Značky: babičkin receptdomáce pečeniefánky z kefírukefírové fánkynadýchané fánkysladké pečivotradičný recept
Predchádzajúci príspevok

Sedliacke zemiaky ako od babičky: Najjednoduchší a najlepší recept na pečené zemiaky!

Ďalší príspevok

Pečené morčacie prsia: Recept na šťavnaté mäso, ktorý sa dedí z generácie na generáciu!

Dominika

Dominika

Ďalší príspevok
Pečené morčacie prsia

Pečené morčacie prsia: Recept na šťavnaté mäso, ktorý sa dedí z generácie na generáciu!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.