• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Dezerty

Jednoduchý tekvicový koláč s esenciou jesene: Lahodná harmónia chutí, ktorá vás uchváti!

podľa Dominika
14. septembra 2024
v Dezerty
0 0
Tekvicový koláč

Tekvicový koláč

0
SHARES
56
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Tekvicový koláč je tou pravou chuťou jesene, ktorú si môžete vychutnať v každom súste. Tento jednoduchý, no zároveň výnimočný dezert je plný voňavých korenín a jemnej tekvice, čo vytvára harmonickú kombináciu chutí, ktorá vás okamžite očarí. Príprava tekvicového koláča je nielen rýchla, ale aj ľahká, pričom výsledok je dokonale lahodný – skvelý spôsob, ako prevoňať váš domov esenciou jesene.

Tento tekvicový koláč spája to najlepšie z jesene – jemnú sladkosť tekvice a bohatú arómu korenín, ktoré spolu vytvárajú úžasný dezert vhodný pre každú príležitosť. Hoci je jeho príprava jednoduchá, chuť je nesmierne bohatá a plná hĺbky. Tento recept vás nepochybne prenesie priamo do srdca jesennej pohody a spríjemní každý váš deň.

Jednoduchý tekvicový koláč

Ingrediencie:

  • 240 g hladkej múky (2 šálky)
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 1½ lyžičky mletého zázvoru
  • ¼ lyžičky čerstvo nastrúhaného muškátového orieška
  • 1 lyžička soli
  • 300 g kryštálového cukru (1½ šálky)
  • 425 g tekvicového pyré
  • 240 ml rastlinného oleja (1 šálka)
  • 4 veľké vajcia
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu

Na smotanovú tvarohovú polevu:

  • 170 g masla (¾ šálky), izbovej teploty
  • 226 g smotanového syra , izbovej teploty
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • Štipka soli
  • 360 g práškového cukru (3 šálky), preosiaty

Postup prípravy:

  1. Najprv si predhrejte rúru na 180 °C. Formu na pečenie s rozmermi 23 x 33 cm najskôr vymastite maslom a posypte múkou.
  2. Potom v miske preosejte hladkú múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, škoricu, zázvor, muškátový oriešok a soľ, aby sa všetky suché ingrediencie dôkladne premiešali.
  3. Medzitým v druhej miske vyšľahajte cukor, tekvicové pyré, olej, vajcia a vanilkový extrakt, až kým zmes nebude úplne hladká.
  4. Následne tekvicovú zmes postupne nalejte do múčnej zmesi a jemne miešajte, kým sa všetko dôkladne nespojí.
  5. Po tom, čo cesto dokonale premiešate, vylejte ho do pripravenej formy a nakoniec pečte približne 30 minút.
  6. Po upečení nechajte koláč úplne vychladnúť na mriežke, aby mal správnu konzistenciu a bol pripravený na polevu.

Na prípravu smotanovej tvarohovej polevy:

  1. Najskôr v miske vyšľahajte maslo do hladka.
  2. Potom pridajte smotanový syr a šľahajte , kým sa zmes nespojí (asi 2 minúty).
  3. Následne pridajte vanilkový extrakt a štipku soli.
  4. Postupne zašľahajte práškový cukor. Akonáhle je cukor zapracovaný , šľahajte, kým poleva nebude nadýchaná.
  5. Nakoniec natrite hotovú polevu na vychladnutý koláč a vychutnávajte.

Tipy:

  • Použite čerstvú tekvicu – Čerstvá tekvica dodá koláču oveľa bohatšiu chuť a lepšiu textúru, než konzervovaná, a zároveň zvýrazní jeho jemnosť.
  • Pridajte jemné koreniny – Škorica, muškátový oriešok a zázvor sú koreniny, ktoré dokonale vytvoria tú pravú jesennú atmosféru a obohatia každé sústo.
  • Ozdobte ho šľahačkou – Podávajte koláč s kopčekom čerstvej šľahačky, čím zvýrazníte jeho sladkú chuť a pridáte ešte viac krémovej lahodnosti.

Jednoduchý tekvicový koláč- Video recept:

Jednoduchý tekvicový koláč s esenciou jesene nie je len sladký zážitok, ale aj dokonalé stelesnenie jesennej nálady. Jeho harmonická kombinácia chutí vás okamžite zahreje a očarí, či už ho servírujete pri rodinnej večeri, alebo si ho vychutnávate sami s horúcim čajom. Tento recept sa určite stane vašou obľúbenou jesennou klasikou a zakaždým vám prinesie pohodlie a pohodu do vášho domova.

Súvisiace články:

Dokonalá jeseň: Tekvicový chlieb, najchutnejší sladký recept na vynikajúcu jesennú dobrotu.

Krémová tekvicovo-mrkvová polievka: ideálna lahôdka na chladné jesenné večery

Krémová tekvicovo-mrkvová polievka: ideálna lahôdka na chladné jesenné večery


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Preppy Kitchen

Značky: jednoduchý tekvicový koláčjesenná sladkosťjesenný dezertkoláč s korenímrecept s tekvicoutekvicový koláčtradičný dezertvoňavý koláč
Predchádzajúci príspevok

Šťavnaté pečené hovädzie mäso s cesnakom a bylinkami: Lahôdka, ktorá sa vám rozplynie na jazyku!

Ďalší príspevok

Cheeseburgre s karamelizovanou cibuľkou a slaninou: Sladko-slaná symfónia pre vaše chuťové poháriky!

Dominika

Dominika

Ďalší príspevok
Cheeseburgre

Cheeseburgre s karamelizovanou cibuľkou a slaninou: Sladko-slaná symfónia pre vaše chuťové poháriky!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.