• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Dezerty

Jahodový sen s pudingovým srdcom: Jednoduchý recept pre neodolateľný letný dezert

podľa radyodbabky.sk
5. júna 2024
v Dezerty
0 0
Jahodový sen

Jahodový sen

0
SHARES
53
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Hľadáte dokonalý dezert na horúce letné dni? Nehľadajte ďalej! Tento koláč jahodový sen s pudingom je nielen neskutočne lahodný, ale aj prekvapivo jednoduchý na prípravu. Svieže jahody, jemný vanilkový puding a krehké cesto sa spoja do dokonalej harmónie chutí, ktorej neodolá ani ten najnáročnejší mlsný jazýček.

Prečo práve tento jahodový koláč?

  • Jednoduchosť: Tento recept je ideálny aj pre úplných začiatočníkov.
  • Rýchlosť: Príprava vám nezaberie viac ako hodinku.
  • Osviežujúca chuť: Kombinácia jahôd a pudingu je ideálna na leto.
  • Variabilita: Môžete experimentovať s rôznymi druhmi ovocia a pudingov.

Ako si pripraviť tento sladký jahodový sen?

Ingrediencie:

Cesto:

  • 150 g masla
  • 120 g cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • 3 vajcia
  • 180 g polohrubej múky
  • 6 g prášku do pečiva
  • 15 g kukuričného škrobu
  • 35 ml mlieka

Puding:

  • 600 ml mlieka
  • 50 g cukru
  • 60 g vanilkového pudingového prášku

Jahodová vrstva:

  • 800 g jahôd

Poleva:

  • 400 ml vody
  • 40 g cukru
  • 2 balíčky červeného tortového želé

Postup:

  1. Cesto: Vymiešame maslo s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Postupne pridáme vajíčka. V inej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a škrob. Túto zmes postupne zapracujeme do maslovej zmesi. Nakoniec pridáme mlieko a vymiešame hladké cesto. Cesto vylejeme do formy (25×28 cm) vyloženej papierom na pečenie a pečieme 15-20 minút pri 180°C.
  2. Puding: V hrnci zohrejeme 500 ml mlieka s cukrom. V zvyšnom mlieku rozmiešame pudingový prášok a vlejeme do horúceho mlieka. Za stáleho miešania varíme, kým puding nezhustne. Puding vylejeme na upečené cesto, uhladíme a prikryjeme fóliou. Necháme vychladnúť.
  3. Jahody: Časť jahôd rozpolíme a poukladáme na okraj koláča. Zvyšné jahody nakrájame a rozložíme na puding.
  4. Poleva: V hrnci zmiešame vodu, cukor a želé. Krátko povaríme a lyžičkou nanesieme na jahody. Necháme koláč úplne vychladnúť.

Tipy pre ešte lepší koláč:

  • Použite čerstvé, zrelé jahody pre intenzívnejšiu chuť.
  • Experimentujte s inými druhmi ovocia, ako sú maliny, čučoriedky alebo ríbezle.
  • Vyskúšajte rôzne príchute pudingu, napríklad čokoládový alebo karamelový.
  • Ozdobte koláč šľahačkou, čerstvou mätou alebo strúhanou čokoládou.

Tento jahodový koláč s pudingom je ideálnym dezertom pre každú príležitosť. Je jednoduchý, rýchly, osviežujúci a hlavne – neskutočne chutný! Určite si ho zamilujete vy aj vaši blízki.


Vyskúšajte aj ďalšie jahodové recepty:

Výborná domáca jahodová šťava: Jednoduchý recept

Jahodová rozkoš bez výčitiek: Nepečená jahodová torta, ktorá poteší aj figúru

Jahodová torta snov: Osviežujúca pochúťka, ktorú zvládne každý

zdroj: FANTASTICKÝ JAHODOVÝ KOLÁČ S PUDINGOM: JE NESKUTOČNE LAHODNÝ A PRITOM ÚPLNE JEDNODUCHÝ!

Značky: jahodový dezertjahodový zákusokjednoduchý receptpudingový zákusok
Predchádzajúci príspevok

Výborná domáca jahodová šťava: Jednoduchý recept

Ďalší príspevok

Jahodové prekvapenie: Jahodový dezert s kokosovým krémom a čokoládovým základom 

radyodbabky.sk

radyodbabky.sk

Ďalší príspevok
Jahodové prekvapenie

Jahodové prekvapenie: Jahodový dezert s kokosovým krémom a čokoládovým základom 

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.