Hľadáte dokonalý dezert na horúce letné dni? Nehľadajte ďalej! Tento koláč jahodový sen s pudingom je nielen neskutočne lahodný, ale aj prekvapivo jednoduchý na prípravu. Svieže jahody, jemný vanilkový puding a krehké cesto sa spoja do dokonalej harmónie chutí, ktorej neodolá ani ten najnáročnejší mlsný jazýček.
Prečo práve tento jahodový koláč?
- Jednoduchosť: Tento recept je ideálny aj pre úplných začiatočníkov.
- Rýchlosť: Príprava vám nezaberie viac ako hodinku.
- Osviežujúca chuť: Kombinácia jahôd a pudingu je ideálna na leto.
- Variabilita: Môžete experimentovať s rôznymi druhmi ovocia a pudingov.
Ako si pripraviť tento sladký jahodový sen?
Ingrediencie:
Cesto:
- 150 g masla
- 120 g cukru
- 8 g vanilkového cukru
- 3 vajcia
- 180 g polohrubej múky
- 6 g prášku do pečiva
- 15 g kukuričného škrobu
- 35 ml mlieka
Puding:
- 600 ml mlieka
- 50 g cukru
- 60 g vanilkového pudingového prášku
Jahodová vrstva:
- 800 g jahôd
Poleva:
- 400 ml vody
- 40 g cukru
- 2 balíčky červeného tortového želé
Postup:
- Cesto: Vymiešame maslo s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Postupne pridáme vajíčka. V inej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a škrob. Túto zmes postupne zapracujeme do maslovej zmesi. Nakoniec pridáme mlieko a vymiešame hladké cesto. Cesto vylejeme do formy (25×28 cm) vyloženej papierom na pečenie a pečieme 15-20 minút pri 180°C.
- Puding: V hrnci zohrejeme 500 ml mlieka s cukrom. V zvyšnom mlieku rozmiešame pudingový prášok a vlejeme do horúceho mlieka. Za stáleho miešania varíme, kým puding nezhustne. Puding vylejeme na upečené cesto, uhladíme a prikryjeme fóliou. Necháme vychladnúť.
- Jahody: Časť jahôd rozpolíme a poukladáme na okraj koláča. Zvyšné jahody nakrájame a rozložíme na puding.
- Poleva: V hrnci zmiešame vodu, cukor a želé. Krátko povaríme a lyžičkou nanesieme na jahody. Necháme koláč úplne vychladnúť.
Tipy pre ešte lepší koláč:
- Použite čerstvé, zrelé jahody pre intenzívnejšiu chuť.
- Experimentujte s inými druhmi ovocia, ako sú maliny, čučoriedky alebo ríbezle.
- Vyskúšajte rôzne príchute pudingu, napríklad čokoládový alebo karamelový.
- Ozdobte koláč šľahačkou, čerstvou mätou alebo strúhanou čokoládou.
Tento jahodový koláč s pudingom je ideálnym dezertom pre každú príležitosť. Je jednoduchý, rýchly, osviežujúci a hlavne – neskutočne chutný! Určite si ho zamilujete vy aj vaši blízki.
Vyskúšajte aj ďalšie jahodové recepty:
Výborná domáca jahodová šťava: Jednoduchý recept
Jahodová rozkoš bez výčitiek: Nepečená jahodová torta, ktorá poteší aj figúru
Jahodová torta snov: Osviežujúca pochúťka, ktorú zvládne každý
zdroj: FANTASTICKÝ JAHODOVÝ KOLÁČ S PUDINGOM: JE NESKUTOČNE LAHODNÝ A PRITOM ÚPLNE JEDNODUCHÝ!