• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Dezerty

Jahodové prekvapenie: Jahodový dezert s kokosovým krémom a čokoládovým základom 

podľa radyodbabky.sk
5. júna 2024
v Dezerty
0 0
Jahodové prekvapenie

Jahodové prekvapenie

0
SHARES
114
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Keď sa povie leto, mnohým z nás sa vybavia šťavnaté jahody. Čo tak ich premeniť na neodolateľný dezert, ktorý očarí vaše chuťové poháriky? Predstavujem vám Jahodové prekvapenie – dezert, ktorý v sebe spája lahodnosť čokolády, sviežosť jahôd a exotickú chuť kokosu.

Tento dezert je skutočným majstrovským dielom, ktoré poteší nielen vaše oči, ale aj vaše chuťové bunky. Jemný čokoládový základ, nadýchaný kokosový krém a šťavnaté jahody vytvárajú dokonalú kombináciu chutí a textúr. A čo je najlepšie? Jeho príprava je jednoduchšia, než by ste čakali!

Nezáleží na tom, či ste skúsený cukrár alebo len nadšený amatér, tento recept zvládne každý. S pár základnými ingredienciami a trochou času vykúzlite dezert, ktorý bude ozdobou každého stola.

Ingrediencie, ktoré rozohrajú vaše zmysly

Na čokoládový základ:

  • 3 vajcia
  • 150 g cukru
  • 180 ml mlieka
  • 180 ml slnečnicového oleja
  • 300 g hladkej múky
  • 12 g prášku do pečiva
  • 30 g kakaa na pečenie

Kokosový krém:

  • 600 g smotany na šľahanie
  • 45 g stužovača
  • 40 g cukru
  • 50 g strúhaného kokosu

Na ozdobu:

  • 16 jahôd
  • 100 g strúhaného kokosu

Postup prípravy: Krok za krokom k dokonalosti

  1. Čokoládový základ: Vyšľahajte vajcia s cukrom do peny. Pridajte mlieko a olej a dobre premiešajte. V samostatnej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a kakao. Po lyžiciach pridávajte suchú zmes do tekutej zmesi a dôkladne premiešajte. Rám na pečenie nastavte na 32 cm x 36 cm a vyložte ho papierom na pečenie. Cesto vlejte do pripravenej formy a uhladte. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C (horný a spodný ohrev) asi 15 minút. Po upečení nechajte cesto úplne vychladnúť.
  2. Vykrajovanie a príprava kokosového krému: Z vychladnutého základu vykrajujte malé kolieska s priemerom 5 až 6 cm pomocou vykrajovačky. Smotanu na šľahanie zmiešajte so stužovačom a vymiešajte. Pridajte cukor a strúhaný kokos a dôkladne premiešajte. Krém nalejte do vrecka na zdobenie.
  3. Skladanie: Na každé čokoládové koliesko naneste trochu kokosového krému. Na krém položte jahodu. Okolo jahody naneste krém. Celý dezert posypte strúhaným kokosom.

Jahodové prekvapenie – Video recept:

Tipy pre ešte lepší zážitok

  • Dezert skladujte v chladničke, aby zostal čerstvý a krém pekne držal tvar.
  • Experimentujte s ovocím! Namiesto jahôd môžete použiť maliny, čučoriedky alebo iné obľúbené ovocie.

Inšpirácia pre ďalšie sladké dobrodružstvá

Ak vás tento recept nadchol, určite si pozrite aj ďalšie jahodové lahôdky:

Jahodový sen s pudingovým srdcom: Jednoduchý recept pre neodolateľný letný dezert

Výborná domáca jahodová šťava: Jednoduchý recept

Jahodová rozkoš bez výčitiek: Nepečená jahodová torta, ktorá poteší aj figúru

Jahodové prekvapenie je dezert, ktorý si zamiluje celá rodina. Vďaka svojej jednoduchosti a neodolateľnej chuti sa stane vaším obľúbeným letným dezertom. Tak neváhajte a vyskúšajte ho ešte dnes!

zdroj: JAHODOVÉ PREKVAPENIE: DEZERT PLNÝ CHUTI S KOKOSOVÝM KRÉMOM A ČOKOLÁDOVÝM ZÁKLADOM

Značky: domáci dezertjahodový dezertjahodový zákusokjahodyjednoduchý receptletný dezertovocný zákusokpudingový zákusokrecept na zákusoksladké pokušenie
Predchádzajúci príspevok

Jahodový sen s pudingovým srdcom: Jednoduchý recept pre neodolateľný letný dezert

Ďalší príspevok

Svieži cheesecake s jahodovým želé: Letná symfónia chutí

radyodbabky.sk

radyodbabky.sk

Ďalší príspevok
Svieži cheesecake s jahodovým želé

Svieži cheesecake s jahodovým želé: Letná symfónia chutí

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.