• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Dezerty

Jablkový koláč zo sušienkového cesta: Perfektný dezert plný chuti, ktorý je hotový za chvíľu!

podľa Stanka
11. augusta 2024
v Dezerty
0 0
Jablkový koláč zo sušienkového cesta

Jablkový koláč zo sušienkového cesta

0
SHARES
103
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Tento jablkový koláč so sušienkovým základom je jednoduchý, rýchly a lahodný dezert, ktorý poteší každého milovníka sladkostí.

Chcete si osladiť deň? Vyskúšajte tento rýchly recept na jablkový koláč, ktorý kombinuje jemnosť jabĺk, krehkosť sušienok a vôňu škorice.

Jablkový koláč zo sušienkového cesta

Ingrediencie:

  • Sušienky (podľa veľkosti formy)
  • 2 jablká
  • Citrónová šťava
  • Škorica
  • Orechy (voliteľné)
  • 3 vajcia
  • 90 g cukru
  • 100 g polohrubej múky
  • 8 g prášku do pečiva

Forma na pečenie 35 x 22 cm.

Postup prípravy:

  1. Príprava formy:
    • Predhrejte rúru na 180 °C.
    • Formu na pečenie s rozmermi 35 x 22 cm vyložte papierom na pečenie alebo ju vymastite.
  2. Príprava základu:
    • Na dno formy naukladajte sušienky tak, aby pokryli celý povrch.
  3. Príprava jabĺk:
    • Jablká očistite, odstráňte jadrovníky a nakrájajte ich na tenké plátky.
    • Plátky jabĺk pokvapkajte citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
  4. Vrstvenie:
    • Plátky jabĺk rovnomerne rozložte na vrch sušienok.
    • Posypte jablká škoricou a prípadne nasekanými orechami..
  5. Príprava cesta:
    • V miske vyšľahajte vajcia s cukrom, až kým zmes nebude nadýchaná a svetlá.
    • Pridajte múku a prášok do pečiva a jemne premiešajte, až kým sa všetko dobre nespojí.
  6. Naliatie cesta:
    • Vaječno-múčnu zmes rovnomerne nalejte na jablká so sušienkami.
  7. Pečenie:
    • Vložte formu do predhriatej rúry a pečte pri 180 °C približne 15 minút, alebo kým povrch koláča nezíska zlatohnedú farbu a cesto nie je upečené (skontrolujte špáradlom, ktoré by malo po vytiahnutí z cesta zostať čisté).
  8. Dokončenie:
    • Po upečení nechajte koláč mierne vychladnúť.
    • Pred podávaním posypte práškovým cukrom.

Servírovanie:

  • Nakrájajte na porcie a podávajte teplé alebo vychladnuté, prípadne s kopčekom šľahačky alebo vanilkovou zmrzlinou.

Tento dezert je rýchly, jednoduchý na prípravu a určite poteší každého milovníka sladkostí.

Prajem dobrú chuť!

Tipy:

  • Pre ešte intenzívnejšiu chuť pridajte do cesta vanilkový extrakt.
  • Použite rôzne druhy jabĺk pre rozmanitosť chutí.
  • Servírujte s kopčekom vanilkovej zmrzliny alebo so šľahačkou.

Jablkový koláč zo sušienkového cesta – Video recept:

Jablkový koláč so sušienkovým základom je ideálny dezert na každú príležitosť. Vďaka jeho ľahkej príprave a výbornej chuti si ho zamilujete vy aj vaši hostia.

Súvisiace články:

Lahodný jablkový koláč z dvoch jabĺk a jedného vajca: Jednoduchý a veľmi chutný

Osviežujúci ananásový sladko slaný dezert: Koláčik podľa našej maminky!

Miškin obľúbený jahodový koláč: Dezert ako od babičky!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Ricette Golose 97

Značky: dezertjablkárýchly receptsladkostisušienky
Predchádzajúci príspevok

Zapekaná cuketa plnená mletým mäsom a syrom podľa babky Stanky

Ďalší príspevok

Ak máte dve cukety, musíte urobiť tento recept! Chutná zapekaná cuketa plnená zmesou zo syra, vajec a zeleniny

Stanka

Stanka

Ďalší príspevok
Zapekaná cuketa plnená zmesou

Ak máte dve cukety, musíte urobiť tento recept! Chutná zapekaná cuketa plnená zmesou zo syra, vajec a zeleniny

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.