• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Dezerty

Excelentný orechový koláč s fantastickým krémom: Stačí 30 minút a na stole máte jedinečný klenot, tento recept je absolútnou lahôdkou

podľa babka
11. júna 2024
v Dezerty
0 0
Excelentný orechový koláč

Excelentný orechový koláč

0
SHARES
187
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Excelentný orechový koláč s fantastickým krémom je perfektnou voľbou pre každú príležitosť. Tento recept je jednoduchý a rýchly, takže ho zvládnete pripraviť aj počas rušného dňa. Nechajte sa inšpirovať a prekvapte svojich blízkych týmto jedinečným dezertom!

Máte chuť na niečo sladké, ale nechcete stráviť hodiny v kuchyni? Tento orechový koláč s jemným krémom je presne to, čo hľadáte. Pripravíte ho za pár minút a výsledok vás ohromí. Dokonalý koláč na nedeľné popoludnie či rodinnú oslavu.

Excelentný orechový koláč

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 100 g kyslej smotany
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička octu
  • 6 vaječných bielkov
  • 200 g cukru
  • 6 vaječných žĺtkov
  • 200 g hladkej múky
  • 1 šálka pomletých vlašských orechov
  • 20 g masla (na vymastenie formy)
  • Hrubá múka na vysypanie formy

Na krém:

  • 280 g vareného kondenzovaného mlieka
  • 150 g kyslej smotany

Postup prípravy:

  1. Príprava cesta:
    • Do kyslej smotany pridáme jedlú sódu a ocot, dobre premiešame a necháme chvíľu stáť.
    • Vaječné bielky vyšľaháme do tuhého snehu.
    • Postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nevytvorí pevná pena.
    • K pene pridáme vaječné žĺtky a pripravenú kyslú smotanu, opatrne premiešame.
    • Postupne primiešame múku a pomleté vlašské orechy. Cesto jemne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.
    • Formu na pečenie vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou.
  2. Pečenie:
    • Cesto rovnomerne rozotrieme do pripravenej formy.
    • Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 40 minút, alebo kým nie je koláč upečený (skontrolujeme špáradlom).
    • Po upečení necháme koláč vychladnúť.
  3. Príprava plnky:
    • Varené kondenzované mlieko vymiešame s kyslou smotanou, kým sa nevytvorí hladký krém.
  4. Kompletizácia koláča:
    • Vychladnutý koláč rozrežeme na polovicu a zarovnáme vrch, pričom získané omrvinky odložíme na neskôr.
    • Jednu polovicu koláča potrieme pripraveným krémom a prikryjeme druhou polovicou koláča.
    • Ešte na druhú polovicu dáme vrstvu plnky.
    • Vrch a boky koláča potrieme zvyšným krémom.
    • Koláč vložíme na hodinu do chladničky, aby sa krém stuhol.
  5. Dokončenie:
    • Po vychladnutí posypeme koláč omrvinkami, ktoré sme získali zo zarovnaného vrchu koláča.

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Pri príprave cesta dbajte na to, aby boli bielky vyšľahané do tuhého snehu – zabezpečí to ľahkú a nadýchanú štruktúru koláča.
  2. Ak nemáte vlašské orechy, môžete použiť aj lieskové oriešky alebo mandle.
  3. Na ozdobenie koláča môžete použiť aj čerstvé ovocie alebo čokoládové hoblinky pre extra chuťový zážitok.
  4. Pred podávaním nechajte koláč aspoň hodinu odpočívať v chladničke, aby krém dostatočne stuhol.

Excelentný orechový koláč – Video recept:

Veríme, že vás tento excelentný orechový koláč nadchne rovnako ako nás. Jeho príprava je rýchla a jednoduchá, no výsledok je naozaj výnimočný. Nech už ho pripravíte na rodinné stretnutie alebo len tak pre radosť, určite zožnete obrovský úspech. Prajeme vám dobrú chuť a príjemné chvíle pri pečení!

Súvisiace články:

Lahodný čerešňový koláč s domácou šľahačkou: Ideálny dezert ku kávičke!

Neskutočne chrumkavý jablkový koláč: Zdravý a lahodný dezert z mandľovej múky!

Mäkké, voňavé a rýchle domáce sušienky Oriešky pripravené za 10 minút + čas pečenia


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála AZIZA GOTOVIT

Značky: jednoduchý receptkrémový koláčlahodný dezertorechový koláčorechyrodinné pečenierýchle pečeniesladké receptyzačiatočníci v kuchyni
Predchádzajúci príspevok

Slávna ruská medová torta s lahodným krémom: Jedinečný recept od ruského cukrára podľa tradičného receptu

Ďalší príspevok

Neobvyklý, ale veľmi chutný recept z obyčajnej kapusty: Kapustu nakrájam a naplním touto zmesou z kuracieho mäska a syra. Luxusná pochúťka za pár drobných!

babka

babka

Ďalší príspevok
Pečená kapusta plnená zmesou

Neobvyklý, ale veľmi chutný recept z obyčajnej kapusty: Kapustu nakrájam a naplním touto zmesou z kuracieho mäska a syra. Luxusná pochúťka za pár drobných!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.