• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Pečivo a chlieb

Domáce chrumkavé mini bagetky s dokonalou kôrkou

podľa radyodbabky.sk
10. marca 2025
v Pečivo a chlieb
0 0
chrumkavé domáce mini bagetky

Chrumkavé domáce mini bagetky

0
SHARES
78
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Chrumkavé domáce mini bagetky sú perfektné pečivo, ktoré si každý dokáže pripraviť v pohodlí svojej kuchyne. Tieto malé francúzske pochúťky vás očaria svojou chrumkavou kôrkou a mäkkučkou striedkou, ktorá rozvonia celý váš domov.

U nás doma sa tieto mini bagetky stali nedeľnou tradíciou. Vždy robím aspoň dvojitú dávku, pretože miznú rýchlejšie, než by ste povedali „bon appétit“. Verím mi, vyskúšajte tento recept a vaša rodina bude nadšená! Nič sa nevyrovná vôni čerstvo upečeného pečiva, ktoré si môžete vychutnať ešte teplé, priamo z rúry.

Informácie o recepte

Čas prípravy: 30 minút
Čas kysnutia: 90 minút
Pečenie: 20 minút
Obtiažnosť: ⭐⭐
Počet porcií: 4 mini bagetky

Ingrediencie

  • 200 g hladkej múky
  • 2 g kryštálového cukru
  • 3 g sušeného droždia
  • 2 g soli
  • 130 ml vlažnej vody
  • 1 PL olivového oleja

Postup

  1. V priestrannej miske dôkladne zmiešame všetky suché ingrediencie – hladkú múku, kryštálový cukor, sušené droždie a soľ. Postupne prilievame vlažnú vodu a všetko spolu poriadne premiešame lyžicou.
  2. Keď sa nám vytvorí základné cesto, začneme ho ručne miesiť priamo v miske. Po 2-3 minútach miesenia cesto prikryjeme čistou utierkou alebo potravinovou fóliou a necháme odpočívať 15 minút.
  3. Po odpočinutí pridáme do cesta olivový olej a pokračujeme v miesení približne 5 minút, až kým cesto nezačne byť pružné a hladké. Na pracovnej ploche s trochou oleja cesto ďalej premiesime, aby sme vytvorili kompaktnú guľu.
  4. Misku zľahka potrieme olejom, vložíme do nej naše cesto, prikryjeme a necháme kysnúť 30-45 minút na teplom mieste, kým cesto zdvojnásobí svoj objem.
  5. Pracovnú dosku jemne potrieme olejom, položíme naň vykysnuté cesto a opatrne ho roztlačíme do tvaru kruhu. Následne cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a z každej vytvarujeme malú guľku.
  6. Guľky prikryjeme a necháme ich 5 minút oddýchnuť. Potom každú guľku rukami roztiahneme do obdĺžnikového tvaru, zrolujeme do tvaru bagety a konce pevne zatlačíme, aby sa cesto neroztvorilo.
  7. Pripravené mini bagetky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme čistou utierkou a necháme ešte 30 minút odpočívať, aby opäť nakysli.
  8. Medzitým predhrejeme rúru na 220°C bez ventilátora a na spodok rúry umiestnime prázdnu nádobu odolnú voči vysokým teplotám (pekáč alebo plech).
  9. Na bagetách ostrým nožom urobíme niekoľko šikmých zárezov, postriekame ich alebo jemne potrieme vodou. Vložíme ich do vyhriatej rúry a do pripravenej nádoby na spodku rúry nalejeme horúcu vodu, ktorá vytvorí paru.
  10. Pečieme 15-20 minút, kým bagety nezískajú krásnu zlatohnedú farbu a chrumkavú kôrku. Po upečení necháme mini bagetky chvíľu vychladnúť na mriežke, aby si zachovali svoju chrumkavosť.

Tipy

1️⃣ Pre extra chrumkavú kôrku sa uistite, že pri vložení bagetiek do rúry ste do nádoby na spodku naliali dostatok horúcej vody – para je tajomstvom dokonalej kôrky!

2️⃣ Bagetky sú najlepšie v deň upečenia, ale ak ich chcete oživiť aj na druhý deň, pokropte ich vodou a vložte na 5 minút do vyhriatej rúry.

3️⃣ Skúste bagetky mierne natrieť olivovým olejom pred pečením pre ešte zlatistejšiu kôrku, alebo posypte sezamom či makom pre zaujímavú chuť aj vizuál.

Video recept:

Verím, že tieto domáce mini bagetky sa stanú obľúbeným receptom aj vo vašej domácnosti. Sú také jednoduché a zároveň výnimočné, že budete prekvapení, ako ľahko dokážete vyčariť pečivo ako z pravej francúzskej pekárne. Dajte mi vedieť, ako sa vám podarili a aké variácie ste vyskúšali!

Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od: Qwizinet

Značky: bagetkychliebdomáce pečivofrancúzske pečivoraňajkyvíkendové pečenie
Predchádzajúci príspevok

Domáce pizza rožky s mozzarellou, ktoré zostanú mäkké aj na druhý deň!

Ďalší príspevok

Nebesky nadýchaný jablkový koláč s bielkovou perinou – Jednoduchý recept

radyodbabky.sk

radyodbabky.sk

Ďalší príspevok
jablkový koláč s bielkovou perinou

Nebesky nadýchaný jablkový koláč s bielkovou perinou - Jednoduchý recept

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.