• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Chuťovky

Dokonalá jeseň: Tekvicový chlieb, najchutnejší sladký recept na vynikajúcu jesennú dobrotu.

podľa Dominika
13. septembra 2024
v Chuťovky, Dezerty, Pečivo a chlieb
0 0
tekvicový chlieb

tekvicový chlieb

0
SHARES
41
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Tento jednoduchý tekvicový chlieb vás prekvapí svojou vláčnosťou a sladkou jesennou chuťou. Naučte sa, ako si ho pripraviť doma. Je dokonalou voľbou pre tých, ktorí chcú vychutnať všetky typické chute jesene.

Keď sa vonku ochladí, nič neprekoná vôňu čerstvo upečeného tekvicového chleba. Tento recept kombinuje bohatú chuť tekvice s lahodnými koreninami, ktoré neodmysliteľne patria k jeseni. Tekvicový chlieb je rýchly a jednoduchý na prípravu, takže si ho zamiluje každý, kto hľadá skvelý jesenný dezert.

Tekvicový chlieb

Ingrediencie:

  • 210 g polohrubej múky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 0,5 lyžičky prášku do pečiva
  • 0,5 lyžičky soli
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 0,25 lyžičky strúhaného muškátového orieška
  • 300 g tekvicového pyré
  • 250 g kryštálového cukru
  • 160 ml rastlinného oleja
  • 2 veľké vajcia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup prípravy:

  1. Predhrejte rúru na 175 °C.
  2. Formu na chlieb s rozmermi 23 × 13 cm (9 × 5 palcov) vymastite sprejom na pečenie.
  3. Vo veľkej mise zmiešajte múku, sódu bikarbónu, prášok do pečiva, soľ, škoricu a muškátový oriešok.
  4. Medzitým v strednej miske zmiešajte tekvicové pyré, cukor, olej, vajcia a vanilkový extrakt. Šľahajte, kým sa ingrediencie dôkladne nespoja.
  5. Potom nalejte mokrú zmes do suchej zmesi a miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
  6. Hotové cesto nalejte do pripravenej formy.
  7. Pečte 1 hodinu..
  8. Po 30 minútach pečenia môžete chlieb voľne prikryť alobalom, aby ste v prípade potreby chránili vrch pred prílišným zhnednutím.
  9. Nechajte chlieb 15 minút vychladnúť v forme, potom ho vyberte a nechajte úplne vychladnúť.

Dobrú chuť.

Tipy:

  • Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete do cesta pridať trochu nasekaných vlašských orechov alebo hrozienok.
  • Nezabudnite nechať chlieb úplne vychladnúť pred krájaním; týmto spôsobom sa ľahšie krája a nebude sa rozpadávať.
  • Pre najlepšiu a najčerstvejšiu muškátovú príchuť použite čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok .

Video recept- Tekvicový chlieb, najchutnejší sladký recept.

Teraz, keď poznáte recept na tekvicový chlieb, je čas ho vyskúšať a potešiť ním rodinu a priateľov. Je perfektným doplnkom vašich jesenných dní. S jeho jemnou sladkosťou a bohatou textúrou si určite nájde miesto vo vašich receptoch. Jeho príprava je jednoduchá a výsledok vždy stojí za to. Nezabudnite sa podeliť so svojimi blízkymi a vychutnať si každé sústo tohto skvostného chleba.

Súvisiace články:

Najlepší banánový chlieb na zdravší spôsob: Rýchly na prípravu, ani nečakáme, kým vychladne!

Sendvič so slaninou, šunkou, syrom a lahodnou omáčkou: Extra rýchla večera pripravená za 10 minút!

Po ochutnaní tohto receptu prestanete kupovať chlieb: Absolútne luxusné posúchy pripravíte za pár minút a len za pár centov!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Preppy Kitchen

Značky: domáce pečeniejesenné receptyklasický receptlahodné pečivorecepty na chliebsladké pečivotekvicový chlieb
Predchádzajúci príspevok

Chrumkavá mäsová tortilla: Rýchly recept na výbornú večeru za 10 minút!

Ďalší príspevok

Sladkokyslé kuracie kúsky: Lepšie ako z reštaurácie, rýchlo hotové, chrumkavé na povrchu a jemné vo vnútri!

Dominika

Dominika

Ďalší príspevok
sladkokyslé kuracie kúsky

Sladkokyslé kuracie kúsky: Lepšie ako z reštaurácie, rýchlo hotové, chrumkavé na povrchu a jemné vo vnútri!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.