Tieto čokoládové orechové bonbóny sú rýchle, lahodné a pripravené len z troch hlavných ingrediencií. Perfektná domáca maškrta na každú príležitosť!
Ak hľadáte rýchly a jednoduchý dezert, tento recept vás určite poteší. Kombinácia sladkého kondenzovaného mlieka, chrumkavých vlašských orechov a bohatej čokoládovej polevy vytvára dokonalú pochúťku.
Informácie o recepte
- Čas prípravy: 15 minút
- Čas chladenia: 30 minút
- Obtiažnosť: ⭐
Ingrediencie
- 400 ml sladeného kondenzovaného mlieka
- 80 g vlašských orechov (nasekaných)
- 200 g čokolády
Na ozdobu (voliteľné):
- Kokos
- Arašidy (nasekané)
- Pistácie
- Kakao
- Granko
Postup
- Do panvice nalejeme kondenzované mlieko a pridáme nasekané vlašské orechy.
- Zmes miešame na miernom ohni približne 6-8 minút, kým nezačne hustnúť a mierne sčervenie.
- Odstavíme z ohňa a preložíme na tanier, kde necháme mierne vychladnúť.
- Potrieme si ruky a malý plech olejom.
- Z vychladnutej zmesi tvarujeme malé bonbóny a ukladáme ich na plech.
- Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.
- Každý bonbón namáčame do rozpustenej čokolády a ukladáme na papier na pečenie.
- Voliteľne môžeme posypať strúhaným kokosom, kakaom, nasekanými orechmi alebo pistáciami.
- Bonbóny necháme stuhnúť v chladničke približne 30 minút.
- Po vychladnutí sú pripravené na servírovanie.
Tipy
1️⃣ Ak chcete ešte intenzívnejšiu orechovú chuť, môžete pridať do zmesi trochu mletých orechov.
2️⃣ Použite horkú, mliečnu alebo bielu čokoládu podľa vlastnej chuti.
3️⃣ Bonbóny môžete skladovať v chladničke v uzatvárateľnej nádobe, aby si zachovali čerstvosť.
Video recept:
Tieto jednoduché čokoládové bonbóny si zamilujete! Vyskúšajte ich a podeľte sa o svoje dojmy.
Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od Dessert Rezepte