• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Chuťovky

Chrumkavé klenoty: Domáce krekry so sezamom a morskou soľou, ktoré si vás získajú!

podľa Dominika
14. septembra 2024
v Chuťovky
0 0
Domáce krekry

Domáce krekry

0
SHARES
69
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Domáce krekry so sezamom a morskou soľou sú presne to, čo potrebujete, ak túžite po dokonale chrumkavom občerstvení! Ich jemná textúra v kombinácii s výraznou chuťou sezamu a dotykom morskej soli vás okamžite očarí. Vyskúšajte ich a pripravte si vlastný zásobník chrumkavej dobroty priamo u vás doma.

Tieto remeselné krekry prinášajú nezameniteľnú chuť, ktorá vás pohltí už pri prvom súste. Sú ideálnou voľbou, ak hľadáte jednoduchá chuťovka na každú príležitosť. Sezam a morská soľ vytvárajú dokonalú rovnováhu chutí, ktorú neodoláte znovu a znovu.

Domáce krekry so sezamom a morskou soľou

Ingrediencie:

Cesto na krekry:

  • 1 šálka hladkej múky (plus trochu navyše na vyvaľkanie)
  • 1/4 ČL kuchynskej soli
  • 1 lyžica bielych sezamových semienok
  • 1/3 šálky vody
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja

Na povrch:

  • 1/2 ČL morskej soli
  • Olivový olej v spreji

Postup prípravy:

  1. Najprv predhrejte rúru na 200 °C (180 °C s ventilátorom).
  2. Medzitým v miske zmiešajte hladkú múku, sezam a soľ. Urobte v strede jamku a pridajte vodu a olivový olej. Postupne miešajte, kým sa ingrediencie nespoja do hladkého cesta.
  3. Potom posypte pracovnú dosku trochou múky a cesto niekoľkokrát preložte a vymieste, kým nevytvoríte pevnú guľu. Rozdeľte ho na dve časti.
  4. Následne rozvaľkajte prvú polovicu cesta na hrúbku 3 mm. Preložte ho na papier na pečenie a posypte polovicou sezamu a morskou soľou. Dôkladne vyvaľkajte cesto na hrúbku 2 mm.
  5. Pomocou noža alebo rezača na pizzu nakrájajte cesto na 5 cm štvorce. Menšie kúsky nechajte na krajoch, nemusíte ich presúvať.
  6. Ďalej plech s krekrami postriekajte olivovým olejom a pečte 12 minút. Potom krekry usporiadajte tak, aby sa rovnomerne upiekli, a pečte ďalších 8-10 minút, kým nie sú zlatisté.
  7. Nakoniec vyberte plech z rúry a nechajte krekry vychladnúť asi 20 minút.

Tipy:

  • Pre extra chrumkavosť pečte krekry o pár minút dlhšie, ale sledujte, aby nezhoreli.
  • Ak máte radi výraznejšiu chuť, posypte krekry ešte štipkou hrubej morskej soli pred pečením.
  • Skúste pridať rôzne semienka, ako napríklad chia alebo ľanové, pre ešte bohatší chuťový zážitok.

Domáce krekry so sezamom a morskou soľou- Video recept:

Ak hľadáte jednoduchý recept na niečo chrumkavé a plné chutí, tieto domáce krekry so sezamom a morskou soľou sú presne to, čo potrebujete! Ich príprava je jednoduchá, no výsledok vás uchváti. Každý kúsok je lahodnou kombináciou, ktorá si vás získa. Potešte svoje chuťové poháriky touto chrumkavou pochúťkou a vychutnajte si domácu lahôdku!

Súvisiace články:

Cheeseburgre s karamelizovanou cibuľkou a slaninou: Sladko-slaná symfónia pre vaše chuťové poháriky!

Sendvič so slaninou, šunkou, syrom a lahodnou omáčkou: Extra rýchla večera pripravená za 10 minút!

Cheeseburgre s karamelizovanou cibuľkou a slaninou: Sladko-slaná symfónia pre vaše chuťové poháriky!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála RecipeTin Eats

Značky: chrumkavé občerstveniedomáce krekryjednoduchý receptmorská soľsezamové krekry
Predchádzajúci príspevok

Cheeseburgre s karamelizovanou cibuľkou a slaninou: Sladko-slaná symfónia pre vaše chuťové poháriky!

Ďalší príspevok

Chrumkavý zázrak: Najlepší syrový opečený sendvič hotový za pár minút!

Dominika

Dominika

Ďalší príspevok
Syrový sendvič

Chrumkavý zázrak: Najlepší syrový opečený sendvič hotový za pár minút!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.