• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Chuťovky

Cesnaková omáčka s hubami: Nemecká špecialita pre milovníkov horúcich predjedál!

podľa Dominika
23. septembra 2024
v Chuťovky
0 0
Cesnaková omáčka s hubami

Cesnaková omáčka s hubami

0
SHARES
87
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Cesnaková omáčka s hubami je dokonalé horúce predjedlo, ktoré poteší každého milovníka výrazných chutí. Toto tradičné nemecké jedlo je jednoduché na prípravu a plné lahodných vôní!


Ak hľadáte recept na niečo rýchle, chutné a výrazné, cesnaková omáčka s hubami je tou správnou voľbou. Toto nemecké predjedlo sa vyznačuje bohatou chuťou cesnaku a húb, ktoré sa v kombinácii s jemnou omáčkou rozplývajú na jazyku. Podávajte ho horúce a sledujte, ako si ho každý hneď zamiluje!

Cesnaková omáčka s hubami

Ingrediencie:

  • 600 g šampiňónov
  • 100 g cibule
  • 100 g masla
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 1 polievková lyžica talianskej bylinkovej zmesi
  • 1 čajová lyžička údenej sladkej papriky
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia

Omáčka:

  • 180 g kyslej smotany
  • 2 polievkové lyžice majonézy
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica talianskej bylinkovej zmesi

Postup prípravy:

  1. Najprv odstráňte stopky zo šampiňónov a cibuľu nakrájajte nadrobno.
  2. Na panvici zohrejte rastlinný olej, pridajte šampiňóny a smažte ich na miernom ohni približne 10 minút, občas premiešajte.
  3. Potom pridajte taliansku bylinkovú zmes, údenú papriku, ½ čajovej lyžičky soli, čierne korenie a cibuľu. Smažte ďalšie 4 minúty na strednom ohni.
  4. Medzitým v hlbokej miske zmiešajte kyslú smotanu, majonézu, ½ čajovej lyžičky soli, nasekaný cesnak a taliansku bylinkovú zmes. Nechajte omáčku chvíľu odstáť, kým sa šampiňóny smažia.
  5. Do panvice pridajte maslo a smažte šampiňóny ďalších 5 minút, pričom ich pravidelne premiešavajte
  6. .Nakoniec podávajte horúce šampiňóny s pripravenou cesnakovou omáčkou.

Tipy:

  • Použite čerstvé huby, aby jedlo získalo tú pravú, plnú chuť. Šampiňóny sú ideálne, ale skúste aj iné druhy húb pre zmenu.
  • Cesnak pred pridaním do omáčky jemne orestujte, aby stratil svoju ostrosť a zvýraznila sa jeho sladkastá chuť.
  • Omáčku môžete obohatiť o čerstvé bylinky, ako je petržlenová vňať alebo tymian, pre svieži dotyk.

Video recept:

Cesnaková omáčka s hubami je skutočnou pochúťkou, ktorá sa dá pripraviť rýchlo a jednoducho. Tento tradičný nemecký recept sa bude perfektne hodiť ako predjedlo na rodinné stretnutia alebo párty. Pripravte si ho a užite si výbornú chuť, ktorá vždy zanechá dojem!

Súvisiace články:

Talianska cesnaková polievka s chrumkavými krutónmi: Krémová lahôdka s bylinkami!

Pečené morčacie prsia: Recept na šťavnaté mäso, ktorý sa dedí z generácie na generáciu!

Sedliacke zemiaky ako od babičky: Najjednoduchší a najlepší recept na pečené zemiaky!

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála AlwaysYummy

Značky: cesnak a hubycesnaková omáčkahorúce predjedlohubynemecké predjedlopredjedlo na pártytradičné predjedlo
Predchádzajúci príspevok

Talianska cesnaková polievka s chrumkavými krutónmi: Krémová lahôdka s bylinkami!

Ďalší príspevok

Losos na rýchlo: Pečený losos v alobale s korením a citrónom, lahodný 30-minútový recept!

Dominika

Dominika

Ďalší príspevok
Losos na rýchlo

Losos na rýchlo: Pečený losos v alobale s korením a citrónom, lahodný 30-minútový recept!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.