Bravčový guláš s fazuľou je jedlo, ktoré v našej rodine nikdy nesklame. Otcov obľúbený recept je výdatný, plný chuti a jednoduchý na prípravu. Vyskúšajte ho aj vy a zistite, prečo sa stal rodinnou klasikou.
Bravčový guláš je jedným z tých jedál, ktoré majú v rodine pevné miesto. Tento recept s fazuľou je rýchly, výživný a skvele sa hodí na obed alebo večeru. Môj otec tento guláš miluje, a verím, že si ho zamilujete aj vy. Urobte si ho jednoducho doma a potešte rodinu bohatými chuťami.
Bravčový guláš s fazuľou
Ingrediencie:
- 500 g bravčového mäsa
- 200 g žltej cibule
- 200 g mrkvy
- 3 strúčiky cesnaku
- 400 g nakrájaných paradajok (konzervovaných)
- 3 polievkové lyžice paradajkovej pasty
- 1 polievková lyžica dijonskej horčice
- 1 liter vývaru alebo vody
- 1,5 čajovej lyžičky oleja na varenie
- 1 čajová lyžička cukru
- 1,5 čajovej lyžičky sladkej papriky
- mleté čierne korenie podľa chuti
- soľ podľa chuti
Fazuľa:
- 450 g bielej fazule
- 2 litre vody
- 1 polievková lyžica soli
Postup prípravy:
- Fazuľu opláchnite v studenej vode, vložte ju do hrnca a zalejte 2 litrami studenej vody. Priveďte do varu, pridajte 1 polievkovú lyžicu soli a varte 3 minúty na strednom ohni. Potom vypnite sporák, zakryte hrniec pokrievkou a nechajte fazuľu odpočívať 1 hodinu.
- Po hodine fazuľu opláchnite studenou vodou, sceďte a vložte ju do sitka.
- Medzitým nakrájajte cibuľu, mrkvu a cesnak, bravčové mäso nakrájajte na kúsky veľké približne 5 cm.
- Rozohrejte olej v železnom hrnci a opekajte bravčové mäso na vysokom ohni 5-6 minút, kým nezhnedne.
- Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte 3-4 minúty na strednom ohni, kým nezíska zlatohnedú farbu.
- Potom pridajte mrkvu a varte ďalšie 3 minúty na strednom ohni.
- Následne pridajte cesnak, horčicu, korenie, soľ, cukor a paradajkovú pastu. Restujte ešte 1-2 minúty.
- Pridajte nakrájané paradajky, fazuľu a vývar alebo vodu. Priveďte do varu, potom znížte teplotu na minimum, prikryte a nechajte dusiť 1 hodinu.
- Podľa chuti pridajte soľ, sójovú omáčku a worcesterskú omáčku. Dobre premiešajte a nechajte ešte 20 minút odstáť
- .Bravčový guláš s fazuľou podávajte horúci s kukuričným chlebom, žemľami, cesnakovým chlebom alebo vašou obľúbenou prílohou.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Pre hlbšiu chuť môžete pridať trochu údenej slaniny alebo klobásy.
- Guláš si môžete prispôsobiť podľa sezóny – pridajte do neho čerstvú zeleninu, ako papriku alebo paradajky.
- Ak chcete jemnejší guláš, pridajte do neho smotanu alebo mlieko.
Video recept:
Tento recept na bravčový guláš s fazuľou je rodinná klasika, ktorú si zamiloval môj otec a verím, že si ju obľúbite aj vy. Je to jednoduchý, no výdatný pokrm plný chutí, ktorý dokáže nasýtiť celú rodinu. Skúste tento osvedčený recept a uvidíte, prečo patrí medzi naše najobľúbenejšie jedlá!
Súvisiace články:
Cuketové placky s tzatziki omáčkou: Babičkina klasika, ktorá nikdy nesklame!
Cestoviny s mletým hovädzím mäskom, cuketou a paradajkami: Toto jedlo mi vždy varila moja babička
Pečené zemiaky: Kto miluje zemiaky, ten tomuto receptu neodolá!
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála AlwaysYummy