• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Hlavné jedlá

Bravčová panenka s medovo-balsamikovou glazúrou: Lahodný recept, ktorý očarí celú vašu rodinu!

podľa Dominika
22. septembra 2024
v Hlavné jedlá
0 0
Bravčová panenka

Bravčová panenka

0
SHARES
81
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Bravčová panenka – tento jemný a šťavnatý kúsok mäsa sa v kombinácii s medovo-balsamikovou glazúrou stáva neodolateľnou pochúťkou. Vďaka jednoduchému postupu prípravy si tento recept zamiluje celá rodina. Objavte tajomstvo dokonale prepečenej bravčovej panenky s lahodnou omáčkou.

Bravčová panenka s medovo-balsamikovou glazúrou je ideálnym jedlom pre rodinné večere aj slávnostné príležitosti. Sladkosť medu a jemná kyslosť balsamika vytvárajú harmonickú chuť, ktorá poteší vaše chuťové poháriky. Pripravte si tento jedinečný recept a prekvapte svojich blízkych.

Bravčová panenka s medovo-balsamikovou glazúrou

Ingrediencie:

  • 2 bravčové panenky (každá približne 450 g, očistená)
  • 2 čajové lyžičky cesnakového korenia
  • 240 ml balsamikového octu
  • 120 ml medu
  • 60 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 60 ml kečupu
  • 60 g hnedého cukru
  • 2 lyžice Worcesterskej omáčky
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 2 strúčiky nasekaného cesnaku
  • ¾ čajovej lyžičky soli
  • ½ čajovej lyžičky čierneho korenia
  • ⅛ čajovej lyžičky drvených červených papričiek

Postup prípravy:

  1. Najprv predhrejte rúru na 200 °C a ľahko vymastite zapekaciu misu o rozmeroch 23×33 cm.
  2. Potom očistite bravčové panenky, potrite ich korenenou soľou a cesnakovým korením.
  3. Následne ich položte do pripravenej zapekacej misy.
  4. Medzitým v strednej miske zmiešajte balsamikový ocot, med, vývar, kečup, hnedý cukor, Worcesterskú omáčku, kukuričný škrob, nasekaný cesnak, soľ, čierne korenie a drvené červené papričky.
  5. Potom túto zmes nalejte na panenky a okolo nich v zapekacej mise.
  6. Následne pečte 20–30 minút, alebo kým vnútorná teplota mäsa nedosiahne 63 °C.
  7. Po upečení vyberte misku z rúry a nechajte mäso odpočívať 10 minút. Nakoniec nakrájajte panenku na medailóniky a podávajte.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Použite kuchynský teplomer na kontrolu vnútornej teploty mäsa pre dokonalé prepečenie. Tak zabezpečíte, že panenka bude šťavnatá a nie prepečená.
  • Tento pokrm sa výborne hodí s pečenými zemiakmi, ryžou alebo čerstvým zeleninovým šalátom. Príloha doplní chuť mäsa a vytvorí vyvážené jedlo.
  • Ak máte čerstvé bylinky ako rozmarín alebo šalviu, môžete ich pridať do glazúry alebo ako ozdobu na hotové jedlo pre zvýraznenie chuti.

Video recept:

S týmto jednoduchým a chutným receptom na bravčovú panenku s medovo-balsamikovou glazúrou si získate srdcia všetkých pri stole. Varenie s láskou a kvalitnými ingredienciami vždy prináša tie najlepšie výsledky. Prajeme vám dobrú chuť a príjemné chvíle strávené s rodinou!

Súvisiace články:

Pomaly dusený bravčový bôčik v bohatej omáčke: Starý rodinný recept na jemné bravčové mäso.

Najjemnejšia bravčová panenka v lahodnej smotanovo-horčicovej omáčke: Osvedčený recept starej mamy pre dokonalý nedeľný obed!

Nikdy som nejedla také chutné medovo-cesnakové bravčové kúsky: Recept, ktorý stojí za to vyskúšať!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála TheRecipeRebel

Značky: bravčová panenkabravčové mäsojednoduchý receptlahodné jedlomedovo-balsamiková glazúrarodinný receptvečera
Predchádzajúci príspevok

Krémové kuracie špagety z dvoch kuracích pŕs: Lepší recept ani nepoznám – tajomstvo rodinnej kuchyne

Ďalší príspevok

Vláčny brusnicovo-pomarančový chlieb z bieleho gréckeho jogurtu s pomarančovou glazúrou: Najlepší recept na svete!

Dominika

Dominika

Ďalší príspevok
Brusnicovo-pomarančový chlieb

Vláčny brusnicovo-pomarančový chlieb z bieleho gréckeho jogurtu s pomarančovou glazúrou: Najlepší recept na svete!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.