• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Dezerty

Bleskový jahodový dezert do pohára

podľa radyodbabky.sk
2. apríla 2025
v Dezerty
0 0
Krémový jahodový dezert z pohára

Krémový jahodový dezert z pohára

0
SHARES
123
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Krémový jahodový dezert z pohára je neuveriteľne rýchla maškrta, ktorú zvládnete za pár minút. Stačí zmiešať pár ingrediencií a nechať vychladiť. Ideálny, keď vás prepadne chuť na sladké!

Toto je môj absolútny SOS recept, keď potrebujem super rýchly dezert a nemám čas na zložité postupy. Vždy mám doma kondenzované mlieko a smotanu, stačí pridať jahodový prášok a je to! Verte mi, aj keď to znie možno zvláštne, výsledok je prekvapivo chutný – sladký, krémový, s jahodovou príchuťou. U nás doma ho občas robím, keď deti dostanú chuť na „niečo ružové“. Vyskúšajte, je to naozaj bleskovka!

Informácie o recepte

  • Čas prípravy: 5-10 minút
  • Čas chladenia: min. 2 hodiny
  • Obtiažnosť: ⭐
  • Počet porcií: 4-6 pohárov

Ingrediencie

  • 1 téglik kyslej smotany (cca 180-200g)
  • 1 konzerva sladeného kondenzovaného mlieka (cca 397g)
  • 200 ml smotany na šľahanie (tekutá, min. 30% tuku)
  • 1 balíček (sáčok) instantného nápoja v prášku s jahodovou príchuťou (cca 30-40g, napr. Tang, Capri-Sonne prášok – množstvo upravte podľa intenzity chuti prášku)
  • 2-3 PL čokoládovej posýpky (ryža alebo guličky)
  • Na ozdobu (voliteľné):
    • Strúhaná čokoláda
    • Čerstvé jahody alebo iné ovocie
    • Vyšľahaná šľahačka

Postup

  1. Do nádoby mixéra (alebo do väčšej misy, ak budete používať ručný šľahač) vylejeme celý obsah konzervy sladeného kondenzovaného mlieka.
  2. Pridáme kyslú smotanu a prilejeme tekutú smotanu na šľahanie.
  3. Nakoniec prisypeme obsah balíčka instantného jahodového nápoja v prášku.
  4. Všetky tieto ingrediencie spolu dôkladne rozmixujeme v mixéri na strednej rýchlosti, alebo vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom. Šľaháme približne 1 až 2 minúty, kým sa všetky suroviny krásne nespoja do hladkého, jemne nadýchaného krému bez akýchkoľvek hrudiek z prášku.
  5. Do hotového jahodového krému pridáme čokoládovú posýpku. Teraz už použijeme len lyžicu alebo stierku a posýpku zľahka vmiešame do krému, aby sa rovnomerne rozptýlila, ale nerozmixovala.
  6. Pripravíme si dezertné poháre, misky alebo malé poháriky (podľa veľkosti vám vyjde 4 až 6 porcií).
  7. Pripravený krém rovnomerne rozdelíme do pohárov. Môžeme liať lyžicou alebo použiť lievik pre čistejšiu prácu.
  8. Naplnené poháre prikryjeme (napríklad potravinárskou fóliou, aby krém nenasiakol pachy z chladničky) a vložíme do chladničky poriadne stuhnúť. Potrebujú na to minimálne 2 hodiny, ale ideálne aj dlhšie.
  9. Pred podávaním vyberieme vychladené a stuhnuté dezerty z chladničky a ozdobíme ich podľa vlastnej fantázie. Skvele vyzerajú s kopčekom vyšľahanej šľahačky, posypané strúhanou čokoládou a dozdobené kúskami čerstvých jahôd alebo iného drobného ovocia.

Tipy

1️⃣ Iné príchute: Tento recept je veľmi variabilný. Namiesto jahodového prášku pokojne siahnite po inej príchuti instantného nápoja – malinový, pomarančový, ananásový alebo multivitamínový vytvoria úplne nové chuťové aj farebné kombinácie.

2️⃣ Pridajte vrstvy: Ak chcete dezert ozvláštniť, môžete na dno pohárov pred naliatím krému dať vrstvu rozdrvených maslových sušienok zmiešaných s trochou rozpusteného masla (ako pri cheesecake). Alebo môžete striedať vrstvy krému s vrstvami čerstvého ovocia (napríklad na tenké plátky nakrájané jahody).

3️⃣ Sladkosť a konzistencia: Dezert je vďaka sladenému kondenzovanému mlieku pomerne sladký. Ak máte radšej menej sladké, môžete skúsiť použiť len časť kondenzovaného mlieka a doplniť ho napríklad hustým bielym jogurtom alebo tvarohom (konzistencia sa však môže mierne zmeniť). Výsledná hustota závisí aj od typu použitej smotany a prášku.

Záver

Tento super rýchly dezert je dôkazom, že aj bez veľkej námahy sa dá pripraviť niečo efektné a chutné. Je to skvelá voľba na detskú párty alebo len tak, pre radosť. Verím, že vám bude chutiť! Dobrú chuť!

Video recept:

Inšpiráciu na tento recept sme čerpali z YouTube kanála Dicas e receitas do França

Značky: dezert do pohárajahodový dezertkondenzované mliekonepečený dezertreceptrýchly dezert
Predchádzajúci príspevok

Voňavý Zlatý koláč s maslovou posýpkou

Ďalší príspevok

Šťavnaté plnené papriky s mäsom a ryžou

radyodbabky.sk

radyodbabky.sk

Ďalší príspevok
Plnené papriky s mletým mäsom pečené v rúre

Šťavnaté plnené papriky s mäsom a ryžou

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.