• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Dezerty

Bleskový banánový dezert s tvarohom

podľa radyodbabky.sk
1. apríla 2025
v Dezerty
0 0
banánový dezert s tvarohom

banánový dezert s tvarohom

0
SHARES
76
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Nepečený banánový dezert s tvarohom je úžasná maškrta, keď vás naháňa chuť na sladké a nemáte čas piecť. Z pár surovín vykúzlite svieži dezert, ktorý poteší malých aj veľkých. Ideálne na rýchle pohostenie!

Toto je môj tajný tromf, keď príde nečakaná návšteva alebo keď deti pýtajú niečo sladké „hneď teraz“. Vždy mám doma nejaké sušienky, tvaroh a banán sa tiež nájde. Verte mi, táto kombinácia jemného tvarohového krému, sladkého banánu a rozmočených sušienok je návyková! U nás doma to voláme „banánový tunel“ a mizne rýchlosťou svetla. Navyše, je to tak jednoduché, že to zvládnu aj deti (s malou pomocou).

Informácie o recepte

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas tuhnutia: 1 hodina (v mrazničke)
  • Obtiažnosť: ⭐
  • Počet porcií: 6-8

Ingrediencie

  • Cca 24 ks obľúbených sušienok (štvorcové alebo obdĺžnikové, napr. Bebe, Marina)
  • 300 g jemného tvarohu (nie hrudkovitý, ideálne vo vaničke)
  • 100 g práškového cukru (jemnejší ako kryštálový pre krém)
  • 2 PL kyslej smotany (aspoň 16%)
  • 1 veľký zrelý banán (nie prezretý, aby držal tvar)
  • Trochu mlieka na namáčanie sušienok (cca 100-150 ml)

Postup

  1. Najprv si pripravíme krém: V miske zmiešame jemný tvaroh, preosiaty práškový cukor a kyslú smotanu. Môžeme použiť metličku alebo ručný mixér na nízkych otáčkach, kým nevznikne hladký, jednotný krém.
  2. Pripravíme si pracovnú plochu: Na rovnú dosku alebo väčšiu tácku rozprestrieme dostatočne veľký kus potravinovej fólie.
  3. Do plytkého taniera alebo misky nalejeme trochu mlieka, aby sa nám sušienky dobre namáčali.
  4. Teraz začneme skladať základňu dezertu: Každú sušienku len veľmi krátko ponoríme do mlieka z oboch strán (doslova na sekundu, aby sa príliš nerozmočili) a ukladáme ich na fóliu tesne vedľa seba do tvaru obdĺžnika. Ideálne je vytvoriť 3 rady vedľa seba, napríklad po 8 sušienok v každom rade.
  5. Na stredný rad sušienok nanesieme približne polovicu pripraveného tvarohového krému a rovnomerne ho rozotrieme po celej dĺžke stredného radu.
  6. Na tento krém v strednom rade uložíme ďalšiu vrstvu v mlieku namočených sušienok.
  7. Na túto druhú vrstvu sušienok v strede natrieme zvyšok tvarohového krému.
  8. Ošúpeme banán a položíme ho do stredu na krém, pozdĺžne po celej dĺžke sušienkovej dráhy. Ak je banán príliš dlhý, jednoducho ho odrežeme.
  9. A teraz tá najzaujímavejšia časť – skladanie: Uchopíme fóliu po stranách vonkajších radov sušienok (tie sú bez krému) a opatrne ich zdvihneme smerom nahor tak, aby sa stretli nad banánom a vytvorili tvar trojuholníkovej „striešky“. Fólia nám v tom veľmi pomôže.
  10. Vzniknutý trojuholníkový dezert pevne, ale opatrne zabalíme do tej istej potravinovej fólie, aby dobre držal tvar. Môžeme konce fólie zatočiť.
  11. Takto zabalený dezert preložíme na pevnú podložku (tácku, doštičku) a vložíme do mrazničky aspoň na 1 hodinu. Dezert musí poriadne stuhnúť, aby sa dal pekne krájať.
  12. Po hodine (alebo aj dlhšie, ak chcete) dezert vyberieme z mrazničky, rozbalíme z fólie a ostrým nožom nakrájame na plátky hrubé približne 1,5 až 2 cm. Ihneď podávame.

Tipy

1️⃣ Kakaová verzia: Chcete zmenu? Primiešajte do tvarohového krému 1-2 lyžice kvalitného preosiateho kakaa a hneď máte lákavý čokoládovo-banánový dezert.
2️⃣ Finálne zdobenie: Pred podávaním môžete stuhnuté nakrájané rezy dezertu efektne poliať tenkým prúdom rozpustenej horkej čokolády, posypať nasekanými vlašskými orechmi, mandľovými lupienkami alebo strúhaným kokosom.
3️⃣ Iné ovocie: Namiesto banánu môžete experimentovať a do stredu poukladať aj iné mäkké ovocie – napríklad polovice čerstvých jahôd alebo rad malín (pozor, tie môžu pustiť viac šťavy, tak ich ukladajte na krém tesne pred skladaním).

Tento nepečený zázrak je dôkazom, že aj za pár minút sa dá pripraviť niečo naozaj chutné. U nás je to zaručený úspech. Verím, že si ho obľúbite aj vy. Skúste ho a uvidíte, aký je skvelý! Dobrú chuť!

Video recept:

Inšpiráciu na tento recept sme čerpali z YouTube kanála PAZANDA AISHA

Značky: banánový dezertnepečený dezertreceptrýchla maškrtasušienkytvarohový dezert
Predchádzajúci príspevok

Rýchla hrášková polievka so syrom

Ďalší príspevok

Jednoduchá jogurtová torta s ovocím

radyodbabky.sk

radyodbabky.sk

Ďalší príspevok
Nepečená jogurtová torta s ovocím

Jednoduchá jogurtová torta s ovocím

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.