• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Hlavné jedlá

Balkánska zemiaková rolka s mletým mäsom a syrom: Skvelý recept na chutnú večeru pre celú rodinu!

podľa Stanka
11. augusta 2024
v Hlavné jedlá
0 0
Balkánska zemiaková rolka

Balkánska zemiaková rolka

0
SHARES
462
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Vychutnajte si autentickú chuť Balkánu s našou zemiakovou rolkou plnenou mletým hovädzím mäsom a syrom. Tento jednoduchý a chutný recept je ideálny pre celú rodinu.

Objavte tajomstvo balkánskej kuchyne v podobe zemiakovej rolky so šťavnatou mäsovou náplňou a bohatou vrstvou roztaveného syra. Dokonalá voľba pre večeru s rodinou.

Balkánska zemiaková rolka

Ingrediencie:

Zemiaky:

  • 3 veľké zemiaky (900 gramov)
  • 300 gramov syra čedar, nastrúhaného
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja (20 ml)
  • 4 gramy soli

Plnka:

  • 500 gramov mletého hovädzieho mäsa
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja (20 ml)
  • 1 cibuľa, nakrájaná
  • 3 zelené papriky, nakrájané
  • 1 červená paprika, nakrájaná
  • 3 strúčiky cesnaku, mleté
  • 2 polievkové lyžice paradajkovej omáčky (25 gramov)
  • 1 čajová lyžička paradajkovej pasty (20 gramov)
  • 1 čajová lyžička papriky
  • 1 čajová lyžička čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička mletej rasce
  • 1 čajová lyžička celej rasce
  • 1 čajová lyžička soli
  • 3-4 vetvičky nasekanej petržlenovej vňate

Postup prípravy:

  1. Príprava zemiakov:
    • Zemiaky očistite a nakrájajte na tenké plátky, ako je ukázané vo videu.
    • Na plech položte papier na pečenie a rovnomerne rozložte polovicu nastrúhaného syra čedar.
    • Na syr poukladajte plátky zemiakov.
    • Posypte trochou soli a potrite zemiaky 2 polievkovými lyžicami rastlinného oleja.
    • Pečte v predhriatej rúre na 200 °C po dobu 30 minút.
  2. Príprava náplne:
    • V panvici zahrejte 2 polievkové lyžice rastlinného oleja.
    • Pridajte mleté hovädzie mäso a restujte ho, kým nezmení farbu.
    • Pridajte nakrájanú cibuľu, zelené a červené papriky, a mletý cesnak. Dobre premiešajte a pokračujte v restovaní.
    • Pridajte paradajkovú omáčku, paradajkovú pastu, papriku, čierne korenie, mletú rascu, celú rascu a soľ. Dobre premiešajte.
    • Nakoniec pridajte nasekanú petržlenovú vňať a restujte ešte niekoľko minút, kým zmes nebude dobre premiešaná a ochutená.
  3. Kombinovanie a dokončenie:
    • Po 30 minútach pečenia vyberte zemiaky z rúry.
    • Posypte ich polovicou zostávajúceho nastrúhaného syra čedar.
    • Rovnomerne rozotrite pripravenú mäsovú zmes na zemiaky.
    • Opäť posypte zvyšným syrom čedar.
    • Pomocou papiera na pečenie zrolujte zemiaky do rolky.
    • Navrch posypte syrom čedar a nasekanou petržlenovou vňaťou.
    • Vložte rolku späť do rúry a pečte ďalších 10 minút pri 200 °C, aby sa syr rozpustil a povrch zrolovanej zemiakovej rolky bol zlatistý.
  4. Servírovanie:
    • Po upečení nechajte rolku mierne vychladnúť.
    • Nakrájajte na plátky a podávajte teplé, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.

Celkový čas pečenia je 40 minút (30 minút prvé pečenie + 10 minút druhé pečenie). Tento pokrm je výborný na obed alebo večeru a určite poteší vašu rodinu alebo hostí. Prajem dobrú chuť!

Tipy:

  1. Na dosiahnutie ešte chutnejšieho výsledku môžete pridať trochu údenej papriky do náplne.
  2. Ak nemáte syr čedar, môžete ho nahradiť iným tvrdým syrom podľa svojej chuti.
  3. Pre vegetariánsku verziu použite mleté tofu alebo šošovicovú zmes namiesto mäsa.

Balkánska zemiaková rolka – Video recept:

Balkánska zemiaková rolka s mletým hovädzím mäsom a syrom čedar je lahodný a jednoduchý pokrm, ktorý zasýti aj najnáročnejších gurmánov. Užite si jeho prípravu a pochutnajte si na výnimočnej večeri v pohodlí domova.

Súvisiace články:

Mleté mäso na mexický spôsob: Rýchle a jednoduché jedlo z jednej panvice!

Zapekaná cuketa plnená mletým mäsom a syrom podľa babky Stanky

Máte v záhradke veľa papriky? Vyskúšajte zapekanú papriku s paradajkami a fetou – skvelý spôsob, ako ju využiť!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Gözde Yemek Tarifleri

Značky: balkánska kuchyňajednoduchý receptmleté mäsorodinná večerasyrová zmeszemiaková rolka
Predchádzajúci príspevok

Jednoduchá a chutná ovsená placka so syrom: Recept za 5 minút!

Ďalší príspevok

Osviežujúci nápoj z uhorky na chudnutie: Pomáha zhodiť nadbytočné kilá, posilňuje imunitu a mnoho ďalšieho. Doslova poklad pre telo!

Stanka

Stanka

Ďalší príspevok
Nápoj z uhorky

Osviežujúci nápoj z uhorky na chudnutie: Pomáha zhodiť nadbytočné kilá, posilňuje imunitu a mnoho ďalšieho. Doslova poklad pre telo!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.