• Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
radyodbabky.sk
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
Home Bezmäsité jedlá

Ak máte dve cukety, musíte urobiť tento recept! Chutná zapekaná cuketa plnená zmesou zo syra, vajec a zeleniny

podľa Stanka
11. augusta 2024
v Bezmäsité jedlá
0 0
Zapekaná cuketa plnená zmesou

Zapekaná cuketa plnená zmesou

0
SHARES
83
VIEWS
Zdieľaj FacebookZdieľaj na WhatsApp

Chutná zapekaná cuketa plnená zmesou z ricotty a zeleniny je ideálnym riešením na ľahký a zdravý obed alebo večeru, ktorý zvládnete pripraviť za chvíľu.

Vychutnajte si lahodnú kombináciu syrovej náplne a jemnej zapekanej cukety v tomto jednoduchom a chutnom recepte. Stačí pár ingrediencií a vaše jedlo bude hviezdou stola.

Zapekaná cuketa plnená zmesou zo syra, vajec a zeleniny

Ingrediencie:

  • 3 cukety (2 na plátky, 1 do náplne)
  • Olej na pečenie a restovanie
  • Soľ
  • Olivový olej
  • 1 cibuľa, nakrájaná
  • 1 paprika, nakrájaná
  • 1 strúčik cesnaku, mletý
  • Čierne korenie
  • 250 g ricotty
  • 3 lyžice strúhaného parmezánu
  • 2 vajcia, rozšľahané
  • 3 polievkové lyžice strúhanky
  • Nasekaná petržlenová vňať
  • Maslo na vymastenie formy
  • Strúhanka na vysypanie formy
  • Strúhanka

Postup prípravy:

  1. Príprava cuketových plátkov:
    • Nakrájajte 2 cukety na tenké plátky.
    • Na plech položte papier na pečenie a postriekajte ho olejom.
    • Plátky cukety rozložte na plech a jemne posoľte.
    • Pečte v predhriatej rúre na 200 °C asi 5 minút, aby sa plátky trochu zmäkli.
  2. Príprava náplne:
    • Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu a papriku. Restujte, kým nie sú mäkké.
    • Pridajte nakrájanú tretiu cuketu a mletý cesnak, pokračujte v restovaní, kým sa zelenina nespojí.
    • Dochutíme soľou a čiernym korením.
    • Pridajte ricottu, strúhaný parmezán a rozšľahané vajíčka. Dobre premiešajte.
    • Pridajte strúhanku a nasekanú petržlenovú vňať, premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  3. Príprava formy:
    • Vymastite formu maslom a vysypte ju strúhankou.
    • Vyložte formu upečenými plátkami cukety tak, aby prekrývali dno a boky formy.
  4. Plnenie formy:
    • Navrstvite pripravenú zmes do formy a zarovnajte povrch.
    • Zakryte vrstvou cuketových plátkov.
    • Povrch posypte strúhankou.
  5. Pečenie:
    • Pečte v predhriatej rúre na 200 °C približne 35-40 minút, alebo kým povrch nie je zlatohnedý a chrumkavý.

Servírovanie:

  • Po upečení nechajte jedlo mierne vychladnúť.
  • Nakrájajte na porcie a podávajte teplé, prípadne ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.

Tento zapekaný pokrm je výborný ako ľahký obed alebo večera.

Prajem dobrú chuť!

Tipy:

  • Skúste do náplne pridať nasekané čerstvé bylinky, ako bazalku alebo oregano, pre intenzívnejšiu chuť.
  • Pre bezlepkovú verziu použite bezlepkovú strúhanku.
  • Podávajte s raz zakápnięnym olivovým olejom pre extra chuť.

Zapekaná cuketa plnená zmesou – Video recept:

Tento zapekaný pokrm je skvelou voľbou pre rýchlu a zdravú večeru. Experimentujte s rôznymi syrami a zeleninou, aby ste si vytvorili recept podľa svojej chuti. Dobrú chuť!

Súvisiace články:

Zapekaná cuketa plnená mletým mäsom a syrom podľa babky Stanky

Chrumkavé cuketové čipsy: Zdravá pochúťka za pár minút!

Špičkový bulgur s kuracím mäsom a zeleninou: Rýchle a zdravé jedlo z jednej panvice!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Dolci Veloci 89

Značky: obedreceptricottarýchle varenievečerazapekaná cuketazdravé jedlozelenina
Predchádzajúci príspevok

Jablkový koláč zo sušienkového cesta: Perfektný dezert plný chuti, ktorý je hotový za chvíľu!

Ďalší príspevok

Jednoduchá a chutná ovsená placka so syrom: Recept za 5 minút!

Stanka

Stanka

Ďalší príspevok
ovsená placka so syrom

Jednoduchá a chutná ovsená placka so syrom: Recept za 5 minút!

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Popular

  • domáci chlebík

    Rýchly domáci chlebík (bez kysnutia)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nemecký jablkový koláč (recept z roku 1894)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Ľahká jahodová pena (ako od babičky)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Čerešňová šťava bez cukru a konzervantov

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Pečená krkovička na kapuste so šampiňónovou omáčkou

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Nepečený čokoládový koláč (za pár minút)

    0 zdieľaní
    zdieľať 0 Tweetujte 0
  • Domov
  • Používanie súborov cookies
  • Zásady ochrany osobných údajov
  • Podmienky používania (Terms of Service)
  • Kontakt
  • Reklama

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu nižšie

Zabudli ste heslo?

Získajte svoje heslo

Ak chcete obnoviť heslo, zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu.

Prihláste sa
Žiadny výsledok
Zobraziť všetky výsledky
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Chuťovky
  • Šaláty
  • Pečivo a chlieb
  • Zdravé tipy
  • Babkine rady

© 2024 radyodbabky.sk - Všetky práva vyhradené.